31 Ekim 2019 Perşembe

2 yıl önce yıkılan ‘kültür varlığı’ niteliğindeki binaya mahkemeden ‘yıkılamaz’ kararı

Ankara’da 2 yıl önce yıkılan Tescilli Kültür Varlığı niteliğindeki İller Bankası binası için Ankara 12. İdare Mahkemesi ‘yıkılamaz’ kararı verdi. Yıkım kararı veren kurul üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

BOLD – Tescilli Kültür Varlığı olan ancak Melih Gökçek döneminde yıkılan Ankara’daki tarihi İller Bankası binası için, geç bir karar alındı.

YIKIM KARARI İPTAL EDİLDİ

Ankara 12. İdare Mahkemesi, İller Bankası binasının yıkımı ve aynısının başka yerde yapılmasına yönelik Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti. Mahkeme tarihi binanın yıkımı konusunda, kentsel koruma ilkelerine ve hukuka uyarlılık görülmediğini kararlaştırdı. 1937’de inşa edilen bina, 16 Haziran 2017’de yıkılmıştı.

KURUL ÜYELERİNE SUÇ DUYURUSU

Sözcü’den Yavuz Alatan’ın aktardığına göre Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi: “Mahkeme, Koruma Kurulu’na, kültür ve tarih dersi verdi. Nadide özellikleri bulunan tarihi İller Bankası, gözlerimizin önünde koruma kurulunun işbirliğiyle yıkıldı. Tarihi cehalet örneği veren Gökçek ve o dönemi unutmayacağız. İller Bankası binasının yıkımına karar veren Koruma Kurulu üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunup akademik unvanlarının geri alınmasını isteyeceğiz” dedi.

Bakırköy Cezaevi Raporu: Ayrımcılık, ırkçılık, aşırı kalabalık…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder