2 Kasım 2019 Cumartesi

Van’da Saray Belediye Başkanı Caziye Duman’ın yerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı dün gözaltına alınan Van’ın Saray Belediye Başkanı Caziye Duman’ı görevden uzaklaştırarak yerine kayyum atadı. Kayyum atanan HDP’li belediye sayısı 14’e çıktı.

BOLD – Van’da kadın siyasetçilere dönük başlatılan soruşturma kapsamında dün Saray Belediye Eş Başkanı Caziye Duman gözaltına alındı. Bugün ise Duman, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınarak yerine kayyum atandı. Bakanlık İlçe Kaymakamı Mehmet Halis Aydın’ı belediyeye kayyum olarak görevlendirdi.

HDP 66 BELEDİYE KAZANMIŞTI

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile Erzurum’un Karıyazı ve Diyarbakır’ın Kulp ilçe belediyelerine 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kayyum atanmıştı. 18 Ekim’de Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin; 22 Ekim’de de Diyarbakır’daki Kayapınar, Bismil, Kocaköy ile Van’daki Erciş belediyelerine; 29 Ekim’de ise Şırnak’ın Cizre Belediyesi’ne kayyum atanmıştı.

Son olarak Saray Belediyesi’ne kayyum atanmasıyla beraber HDP’nin üçü büyükşehir olmak üzere toplam 14 belediyesine kayyum atanmış oldu.

HDP, 31 Mart Seçimleri’nde 66 belediye kazanmıştı. 6 belediyeye “KHK’li adaylar” gerekçesiyle el konuldu. Kalan 60 belediyenin 14’üne de son 2 ayda kayyum atanmış oldu.

Üniversite yurdundaki öğrencilere ülkücülerden faşist saldırı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder