31 Ekim 2019 Perşembe

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Boğaziçi yanıtı: ‘Sen sana ne sanırsan…’

Başkan Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Boğaziçi’deki yetkilerini sıfırlamayı amaçlayan, Cumhurbaşkanlığına bağlı Boğaziçi Başkanlığının kurulması ile ilgili yeni düzenlemeye tepki gösterdi.

BOLD- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı ve Boğazları yeni kurulacak Boğaziçi Başkanlığına devrini içeren düzenleme ile ilgili konuştu. Yeni oluşumun başkan ve kurul üyelerinin atamasını Saray’a bırakan düzenleme, İstanbul’un en değerli arsalarının bulunduğu Boğaziçi’ndeki imar konusunda da tek yetkili olacak. İBB’nin ve Başkan Ekrem İmamoğlu’nun Boğaziçi’deki yetkileri tamamen ortadan kaldırılacak.

HUKUK VURGUSU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Euronews’e verdiği röportajda konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hukuk vurgusu yapan İmamoğlu, “İstanbul’un hukuku olan her şeyi yine hukuk yoluyla elde etmek istiyoruz. Hukukumuzu o anlamda sonuna kadar İstanbul halkı lehine kullanırız. Doğru olmadığını düşünüyoruz. Yani Yunus Emre’nin de dediği gibi ‘Sen sana ne sanırsan başkasına da onu san’ eğer sayın Cumhurbaşkanı biliyorsa, bu sözü de hatırlatmak isterim kendisine” diye konuştu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder