2 Kasım 2019 Cumartesi

‘İlim’ ve ‘görgü’ ABD’de de olsa öğreniniz…

Din İşleri Yüksek Kurulunun 2020’de yapacağı faaliyetler, Meclise sunulan Diyanet Bütçe Teklifi’nde tek tek sıralandı. Buna göre, uzman yardımcılarının bilgi ve görgülerinin geliştirilmesi için ABD’ye gönderilmesi planlanıyor.

BOLD – Din İşleri Yüksek Kurulu gelecek yıl, personelinin bilgi ve görgü düzeyini artırmak için önemli projelere imza atacak. Uzman yardımcıları ABD’ye gönderilerek bilgi ve görgülerinin artırılmasına katkı sağlayacak eğitimlere katılacak.

Kurulun faaliyet planları, Meclise sunulan Diyanet Bütçe Teklifi’nde yer aldı. Kurul ayrıca, Uluslararası Namaz Vakitleri Kongresi, Avrasya Fetva Meclisi, Modern Kesim Yöntemleri konferanslarına da katılacak. Diyanet TV, Diyanet Radyo ve Kuran Radyo’nun tüm yurda yayılması da planlanıyor. Diyanet Radyo ve Kuran Radyo, nüfusu 50 binin üzerinde bulunan tüm ilçelere ulaşacak. Risalet Radyo’nun da 81 ilde yayın yapması için verici ve anten sistemlerinin kurulması için çalışmalar yapılacak.

DOĞU AÇILIMI

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü de 2020’de Doğu ve Güneydoğu açılımı yapacak. Ayrıca Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik aile eğitimi verilmesi, sosyal hizmet kurumlarında kalan çocuklara yönelik düzenlenen kamp programlarında “değerler eğitimi” ile ilgili çalışmalar yapılması, Helal Gıda Eğitim Programı, Başkanlık Türk Tasavvuf Musikisi Korusu çalışmaları, Hastanelerde görev yapan manevi destek uzmanları için seminerler yapılması da planlandı. Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü de mültecilere yönelik “eğitim-öğretim” programına devam edecek.

Diyanet, İslamofobi’ye karşı da harekete geçiyor. Türk Vatandaşların karşılaştığı entegrasyon ve İslamofobi gibi sorunların yerinde tespiti yapılacak. Yurt içi ve yurt dışında dini cemaat ve kuruluşlar tarafından düzenlenen etkinliklere Diyanet de katılacak.

Trump, Tayyip Erdoğan’ı övdü Suriye’nin petrolünü aldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder