31 Ekim 2019 Perşembe

İstifası istenen ilahiyatçı AKP’li vekil ‘Ben sizin ibadet ettiklerinize kulluk etmeyeceğim’ ayetini paylaştı

Eşit adalet ile ilgili kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı hadis yüzünden partide tartışma konusu olan AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, istifası istenince Kafirun Suresini paylaştı.

BOLD- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın isteğiyle partiden istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun ardından, bir milletvekilinin daha istifası istendiği öğrenildi. Gazeteci Çağlar Cilara, AKP’nin İlahiyatçı vekili Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’ın da istifasının istendiğini ileri sürdü.Atalay’ın istifasına gerekçe olarak geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı ‘adalet’ vurgulu hadis paylaşımının gösterildiği ifade edildi.

HELAK EDİLEN TOPLUM VURGUSU YAPTI

Atalay’ın paylaştığı ve adaletlerindeki eşitsizlikler yüzünden helak edilen toplumları anlatan hadis şöyle; ‘Sizden önceki kavimleri helak eden şey şuydu: İçlerinde zayıf olanlardan biri bir suç işleseyde hemen cezalandırılırdı. Ama suçlu kişi güçlülerden (eşraftan) biri olsaydı o cezadan (bir şekilde yol bulunup) muaf tutulurdu’

ONUN DA İSTİFASI İSTENDİ

Orhan Atalay’ın bu paylaşımı, Hizmet Hareketi mensuplarına yönelik tenkil soruşturmalarında AKP’nin güçlü isimlerinin yakınlarının tahliye ve beraat almasının ardından tepki göstermek amaçlı yaptığı ileri sürüldü. Gazeteci Çağlar Cilara da konuyla ilgili yaptığı paylaşımda Atalay’ın hadis paylaşımı yüzünden istifası istendiğini iddia etti. Cilara’nın paylaşımı şöyle, ”Prof. Dr. Orhan Atalay kendisi bir ilahiyatçı. Ak Parti’nin Ardahan milletvekili. Attığı bu tweetle dikkat çekmedi fazla ama parti içinde tartışmalara neden oldu. Ak Parti kaynaklarından aldığım bilgiye göre istifası istendi. İki gün içinde istifa edebilir.

KAFİRUN SÜRESİNDEN AYET PAYLAŞTI

Geçen hafta yaptığı paylaşımın ardından sessizliğini koruyan Orhan Atalay, dün akşam ilginç bir mesaj daha paylaştı. Paylaştığı hadis yüzünden istifası istenen Atalay sessizliğini Kafirun Süresinin şu ayetiyle bozdu, ‘De ki: Ey kafirler! Ben sizin ibadet ettiklerinize kulluk etmeyeceğim’

Erdoğan terörist olarak gördüklerini yurt dışında öldüreceklerini açıkladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder