31 Ekim 2019 Perşembe

Avrupa Konseyi Türkiye’deki yerel seçim gözlem raporunu onayladı

Strasbourg merkezli Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Türkiye’de mart ve haziran aylarında gerçekleştirilen yerel seçimler ile ilgili taslak gözlem raporunu önce tartıştı daha sonra ezici çoğunlukla onayladı.

BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da hazır bulunduğu hararetli oturumda yerel seçimler ile ilgili taslak gözlem raporu önce tartışıldı daha sonra kabul edildi.

Toplantıda, Türkiye’de birçok belediyeye “kayyum atanması”, “terör suçlamalarının çok sık gerçekleştirilmesi”, “ifade özgürlüğünün kısıtlanması” ve “Avrupa Konseyi standartlarına göre yasaların işlememesi” konuları ele alındı.

İMAMOĞLU: KAYYUM UGULAMASINA KARŞIYIM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kayyum konusu tekrar tekrar dile getiriliyor ama bu konuda fikrim çok net, kayyum uygulamasına karşıyım. Bir suç belli olmadan müdahale edilen süreçlerde canı yanan insanlar oldu. Bunun bedeli ağır oldu. Biz bunu şiddetle reddediyoruz. Eğer terör örgütü ile ilişkisi tespit edilen birisi varsa, bu kişi yargılanır, hakettiği cezayı bulur. Terör örgütlerine tümüyle karşıyız” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Engellenmeye çalışılacak mıyız? elbette bu soru herkesin aklına gelebilir, bu iktidar refleksi olarak Avrupa’da bile vardır ama Türkiye’de şöyle bir bedeli var. Sadece üç ayda 13 bin oydan 806 bin oya çıkan bir farkla bedel ödeten bir halk var. Dolayısıyla akılcı hiç kimse bu süreci yönetmeye kalkmaz. Hem demokrasi hem hukuk adına buna başvurmaz diye düşünüyoruz.” dedi.

ABD, Bağdadi’nin öldürüldüğü operasyona ilişkin görüntü ve fotoğrafları paylaştı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder