31 Ekim 2019 Perşembe

Trump, “kahraman” köpeğe madalya takarken gösteren sahte fotoğraf paylaştı

ABD Başkanı Donald Trump, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin öldürülmesinde rol oynayan Conan isimli köpeğe madalya takarken gösteren sahte bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

BOLD – Bilgisayarla üzerinde oynanarak hazırlanan fotoğrafta Trump üzerinde pati amblemi olan bir madalyonu oldukça neşeli görünen köpeğe takarken görülüyor.

Trump fotoğrafı “Amerikan kahramanı” notuyla paylaştı.

Conan, Suriye’deki çiftlik evine yapılan baskın sırasında el-Bağdadi’yi kovalamış, köşeye sıkışan IŞİD lideri üzerindeki intihar yeleğini patlatarak yanındaki 2 çocukla birlikte ölmüştü.

Pentagon’dan yapılan açıklamada patlamadan yaralı olarak kurtulan Belçika Malinois cinsi köpeğin iyileşme sürecinde olduğu vurgulanmıştı.

TRUMP: KÖPEK BEYAZ SARAY’A GELİYOR

Trump, paylaşımının sosyal medyada dalga konusun olmasının ardından bir tweet daha atarak, kolaj fotoğrafı hazırlayan “Daily Wire” sitesine teşekkür ettiğini belirtti. Conan’ın gelecek hafta Beyaz Saray’a geleceğini duyurdu.

Trump, “Teşekkürler Daily Wire. Çok şirin bir kolaj. Ancak Conan’ın canlı versiyonu gelecek hafta bir ara Orta Doğu’dan Beyaz Saray için ayrılacak” diye yazdı.

TRUMP, CONAN’I ÜNE KAVUŞTURDU

Pazartesi günü Pentagon’da Bağdadi operasyonu ile ilgili basın toplantısında ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Bağdadi operasyonunda hafif yaralanan köpeğin tedavisinin devam ettiğini söylemiş, köpeğin isminin açıklanmayacağını ya da fotoğrafının da henüz yayınlanmayacağını belirtmişti.

Başkan Donald Trump ise aynı gün akşam saatlerinde Twitter’dan Bağdadi operasyonunda yaralanan köpeğin resmini paylaştı ancak köpeğin isminin ise hâlâ devlet sırrı olduğunu belirtti.

Trump, “IŞİD Lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin yakalanıp öldürülmesinde HARİKA İŞ çıkaran muhteşem köpeğin (ismi üzerindeki gizlilik sürüyor) resmi üzerindeki gizliliği kaldırdık” diye yazdı.

Bir anda üne kavuşan köpek ABD medyasında kahraman muamelesi görmeye başladı.

ABD’de Trump’ın azil soruşturmasında ilk kez bir Beyaz Saray yetkilisi ifade verdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder