2 Kasım 2019 Cumartesi

Cumartesi Anneleri’nden iktidara: “Koltuklarınız sizin olsun. Bize çocuklarımızı verin!”

Kayıpları için 762. kez bir araya gelen Cumartesi Anneleri, iktidara seslendi: “Bizler, bizden aldıklarınızı istiyoruz. Koltuklarınız sizin olsun. Bize çocuklarımızı verin.”

BOLD – Kaybedilen yakınları için her hafta toplanan Cumartesi Anneleri, 762. kez bir araya geldi. İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde düzenlenen eylemde, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 1 Kasım 1996 gecesi gözaltına alınıp kaybedilen 65 yaşındaki Ramazan Tekin ile 18 yaşındaki yeğeni Mehmet Şirin Bayram’ın akıbeti soruldu. Ramazan Tekin ve Mehmet Şirin Bayram’ın kaybedilmesi ile ilgili açıklamayı 1995’te gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun okudu. Yaşam, savunma, adil yargılanma, özgürlük ve güvenlik hakkının ayrımsız herkesin hakkı olduğunu vurgulayan Tosun, gözaltında kaybetmelerin bu temel hakların ihlali olduğunu söyledi.

POLİSİNİZİ GERİ ÇEKİN

Ardından söz alan 23 Şubat 1995’te gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız da birçok insanın haklarının elinden alındığını ifade ederek, “Bu polisleri buraya gönderenlere sesleniyorum. Polisinizi geri çekin. Buradaki insanların bir çoğu babanızın, ananızın yaşında. Bugüne kadar polise bir tek taş atmış değiliz. Bizler bizden aldıklarınızı istiyoruz. Koltuklarınız sizin olsun. Bize çocuklarımızı verin” dedi.

Sokakta sohbete polis gözaltısı: “Siz gideceksiniz biz geliyoruz!”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder