29 Ekim 2019 Salı

IŞİD Sözcüsü Ebu Hasan El Muhacir’in öldürüldüğü doğrulandı

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, IŞİD sözcüsü Ebu Hasan El Muhacir’in Suriye’nin Cerablus kentinden düzenlenen operasyonla öldürüldüğünü doğruladı. Bağdadi operasyonunda ise iki kişinin canlı yakalandığı açıklandı.

BOLD – ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, IŞİD sözcüsü Ebu Hasan El Muhacir’in Suriye’nin Cerablus kentinden düzenlenen operasyonla öldürüldüğünü doğruladı.

Üst düzey yetkili, “Önce Bağdadi’nin hafta sonunda ölümü, ardından da Bağdadi’nin iki numaralı isimlerinden Ebu Hasan El Muhacir’in Halep vilayetindeki Cerablus’ta ölümü, ABD güçlerinin operasyonlarının bir sonucudur” dedi.

ORTAK OPERASYON

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutanı Mazlum Kobani ve Fransız Haber Ajansı AFP daha önce El Muhacir’in öldürüldüğünü duyurmuştu.

Kobani, Twitter hesabından Pazar gecesi paylaştığı mesajda el Muhacir’in Cerablus yakınlarındaki Ayn el Baat Köyü yakınlarında öldürüldüğünü, operasyonun SDG istihbarat birimleri ile ABD ordusu tarafından yürütüldüğünü söyledi.


Dışişleri Bakanlığı yetkilisi de “Anladığım kadarıyla SDG’nin de operasyondaki rolü büyük oldu.. Yaptıklarımızla ilgili birçok açıdan Mazlum Kobani ile yakın temas halindeyiz… Kobani, birlikleri ve istihbarat kaynaklarıyla kilit bir rol oynadı. Son 24 saat içinde hem Twitter mesajı paylaştı hem de açıklama yaptı. Yazdıklarına baktım. Hepsi doğru” dedi.

BAĞDADİ OPERASYONUNDA İKİ KİŞİ YAKALANDI

Bu arada ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin öldüğü operasyonda iki kişinin de canlı yakalandığını ve bu kişilerin ABD’nin gözetiminde tutulduğunu açıkladı.

Milley, söz konusu kişilerin yetişkin ve erkek olduklarını ve “güvenli bir tesiste” tutulduklarını belirtti.

IŞİD’e bir darbe daha: Örgütün Sözcüsü Ebu Hasan el Muhacir de öldürüldü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder