1 Kasım 2019 Cuma

Kaynak bulamayan hükumet arsa satıyor

Milli Emlak Müdürlüğü, İzmir Çeşme’deki 5 adet arsayı açık teklif usulü ile satışa çıkardı. Arsaların açık arttırma başlangıç bedelleri 908 bin ila 1 milyon 584 bin lira arasında değişiyor.

BOLD – Milli Emlak Müdürlüğü, İzmir Çeşme’deki 5 adet arsayı ihale ile satışa çıkardı. 8 taksitle satın alınabilecek taşınmazlar, 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaf olacak.

HEPSİ DE İMARLI ARSA

908 bin ila 1 milyon 584 bin lira arasında bedel belirlenen imarlı arsaların satış ihaleleri 14 Kasım tarihinde yapılacak. Satış açık teklif usulü ile Atatürk Bulvarı No:105 Çeşme/İzmir adresinde bulunan Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü makam odasında yapılacak.

5 YIL EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLACAK

4706 sayılı yasa uyarınca Hazineye ait taşınmazların satış ihale bedelleri KDV ile diğer vergi, resim ve harçlardan müstesna olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, satışı yapılan taşınmazların, 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaf olacağı belirtildi.

8 TAKSİTTE ÖDEYEBİLECEKLER

İstenilmesi halinde alıcıları tarafından taşınmaz satış ihale bedeli peşin ödeneceği gibi, belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000 TL, bu sınırlar dışında ise 1.000 TL’yi geçtiği takdirde satış ihale bedelinin 1/4’ü peşin, geri kalan kısmı ise kanuni faiz uygulanmak suretiyle iki yılda ve sekiz eşit taksitle ödeme kolaylığı getirildiğine dikkat çekildi.

Türk ve ABD dışişleri bakanları, Suriye ve Temsilciler Meclisindeki tasarıları görüştü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder