1 Kasım 2019 Cuma

Onur Ünlü’nün sessiz filmi “Topal Şükran’ın Maceraları”na büyük ilgi

Onur Ünlü’nün diyalogsuz filmi Topal Şükran’ın Maceraları Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin en çok ilgi gören filmi oldu.

BOLD– AKM Aspendos salonunda gösterilen filme seyirciler büyük ilgi gösterdi. Salon bütünüyle dolarken gösterimin ardından yönetmen Onur Ünlü, oyuncular Demet Evgar, Halil Babür, Serhat Kılıç, Ayşe Melike Çerçi ve Bora Akkaş’ın katıldığı söyleşi de büyük ilgi gördü.

Başrol oyuncusu Demet Evgar ve yönetmen Onur Ünlü

GEREKMEDİKÇE DİYALOG KULLANMA

Filmin gösteriminden sonra yapılan söyleşide sinemanın asıl malzemesinin görüntü olduğunu belirten Onur Ünlü, “Büyük yönetmenler, mecbur kalmadıkça diyalog yazma, derler. Bunun üzerine gidip, elimden geldiğini yapmaya çalıştım.” dedi. Filmleriyle bir mesaj verme kaygısı taşımadığını belirten Ünlü, “Ucu nereye giderse gitsin onu yapmaya çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

SESSİZLİĞİN KONUŞTUĞU FİLM

Onur Ünlü’nün kendisine böyle bir projeden 7 yıl önce bahsettiğini dile getiren Demet Evgar, senaryo önüne geldiğinde tam tahmin ettiği gibi bir film gördüğünü söyledi. Evgar, diyalogun olmadığı bir film çekmenin nasıl bir deneyim olduğunu ise “Filmdeki sessizlik nedeniyle paniğe kapılabiliyorsunuz ama kendinizi ona teslim ettiğinizde o sessizlik başka şeyler konuşuyor. Bunu hayatınızda bir süre denerseniz başka şeylerin konuştuğunu anlarsınız. Sessizlik konuşur çünkü.” sözleri ile ifade etti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder