29 Ekim 2019 Salı

IŞİD’le Mücadele Koalisyonu Dışişleri Bakanları 14 Kasım’da Washington’da buluşacak

IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’nin Suriye’de öldürülmesinin ardından IŞİD’le mücadele uluslararası koalisyonunun ortağı ülkelerin Dışişleri Bakanlarının, 14 Kasım’da Washington’da bir araya geleceği açıklandı.

BOLD – IŞİD lideri Bağdadi’nin Suriye’de öldürülmesinin ardından IŞİD’le mücadele küresel koalisyonunun ortağı ülkelerin Dışişleri Bakanları 14 Kasım’da Washington’da bir araya gelerek bundan sonra atılacak adımları görüşecek.

ABD Dışişleri Bakanlığından isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeyindeki bulunan ve IŞİD’li mahkumların tutulduğu hapishanelerinin güvenliğinin sağlanmasında herhangi bir sorun yaşanmadığını da söyledi.

Washington son olarak Şubat ayında Trump yönetiminin Suriye’den çekilme planı üzerinde çalıştığı dönemde IŞİD’le Mücadele Küresel Koalisyonundaki ülkelerin Dışişleri Bakanları toplantısına ev sahipliği yapmıştı. Koalisyonda Türkiye dahil 68 ülke bulunuyor.

KREMLİN: BAĞDADİ’NİN ÖLÜMÜ KONUSUNDA ŞÜPHELİ

Bu arada Rusya, ABD’nin Bağdadi operasyonunun başarıya ulaşıp ulaşmadığı konusunda soru işaretleri olduğunu iddia etti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rus ordusunun ABD uçaklarını ve insansız hava araçlarını Washington’un Suriye’de operasyonu hayata geçirdiği bölgede tespit ettiğini bildirdi. Peskov “Eğer bu bilgi doğruysa ABD Başkanı’nın uluslararası terörle mücadeleye büyük katkısı olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: AÇIKLAMALAR ÇELİŞKİLİ

Rusya Savunma Bakanlığı da ABD’nin Bağdadi’yi öldürdüğü baskınla ilgili şüpheli bir yaklaşım sergiledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Operasyona doğrudan katılanların sayısının sürekli artması, katılımcı ülkelerin birbiriyle çelişen ifadeleri, operasyonun nerede ve ne zaman yapıldığıyla başarılı olup olmadığı konusunda şüpheleri ve soru işaretlerini arttırıyor” denildi.

Kremlin’in aksine Rusya Savunma Bakanlığı, Bağdadi’nin önemini de küçümsedi. Açıklamada ölümünün doğrulanması halinde bile bunun Suriye’de operasyonel açıdan ya da İdlib bölgesinde kalan militanların eylemleri açısından bir önemi olmadığı kaydedildi.

Bağdadi’nin cesedinden geriye kalanlar denize gömüldü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder