31 Ekim 2019 Perşembe

Dünyanın en büyük çocuk edebiyatı ödülüne Türkiye’den dört aday

Dünyanın en büyük çocuk edebiyatı ödülü olan Astrid Lindgren Anma Ödülü’ne (ALMA) Türkiye’den de dört isim aday gösterildi.

BOLD– Her yıl olduğu gibi Frankfurt Kitap Fuarı’nda açıklanan adaylar 68 ülkeden 237 yazar, çizer öykücü ve proje sahibini kapsıyor. 2009 yılından beri aday gösteren Türkiye bu yıl dört adayla temsil edilecek.

İsveçli ünlü çocuk kitapları yazarı Astrit Lindgren (1907-2002)

ÖDÜL TÖRENİ 2020’DE

Türkiye’nin adaylarını belirleyen kurumlar İTEF (İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali) ve ÇGYD (Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği) iki yazar ve iki çizer olmak üzere dört aday belirledi. Bu yıl Türkiye tarafından gösterilen adaylar Aytül Akal, Huban Korman, Mustafa Delioğlu ve Ayla Çınaroğlu.

Aytül Akal, Huban Korman, Mustafa Delioğlu ve Ayla Çınaroğlu

2002 yılında 94 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü İsveçli yazar Astrid Lindgren’in adını taşıyan ödüle, nitelikli çocuk ve gençlik edebiyatı eserleri veren yazar ve çizerler ile okuma kültürüne ciddi katkılarda bulunmuş kişi, kurum ve organizasyonlar aday gösterilebiliyor.

Adaylar, dünya çapındaki aday öneren 100’e yakın ülkeden kurum ve kuruluşlar aracılığı ile belirleniyor. Yaklaşık 580.000 Euro (5 milyon SEK) olan 2020 ALMA Ödülü’nü kazanan isimler 31 Mart 2020 günü Bologna Kitap Fuarı’nda açıklanacak.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder