1 Kasım 2019 Cuma

Yıldız Teknik’in yerine yapılacak Millet Bahçesi için müteahhite 15 milyon lira verilecek

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü yıkılacak, yerine millet bahçesi yapılacak. Projesi kazanan şirkete ise tam 14 milyon 861 bin lira ödenecek.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 23 Haziran seçim projelerinden millet bahçelerine yatırımlar hızla devam ediyor. BirGün’den İsmail Arı’nın haberinde, Projeyi yürütecek şirkete 14 milyon 861 bin lira ödeme yapılacak. projeye ilişkin Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan ihale dosyasına göre, kampüsün bazı kısımlarında ağaçlar kesilecek. Ağaçların kesildiği bölgelere binalar dikilecek.

BİYOLOJİK GÖLET

Dosyadaki bilgilere göre, biyolojik gölet adı altında yapay gölet yapılacak. Kampüs içerisine bilim parkı, süs havuzu ve bilim merkezi de inşa edilecek.

YTÜ öğrencileri Millet Bahçesi Projesi’ne karşı eylemler düzenleyerek tepki gösterdi. Eyleme katılan bir öğrenciye okul yönetimi tarafından soruşturma açıldı. Öğrenciden, 16 Eylül tarihinde öğrenci yemekhanesinde yaptığı bir konuşmadaki, “Bu üniversite bizimdir. Bu üniversiteye millet bahçesi yapamazsınız diyoruz” sözleri ve alkışlı protestoda bulunmasından dolayı savunması istendi.

Türkiye’de baskı, zulüm ve terör nedeniyle hayatını kaybeden tüm çocuklara…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder