8 Kasım 2019 Cuma

7 ülkenin şairi Eskişehir’de buluşuyor

Eskişehir Tepebaşı Belediyesince 9. kez düzenlenen Eskişehir Şiir Buluşmaları bu akşamki açılış töreniyle başlıyor.

BOLD– 7 ülkeden 26 şairin katılacağı bu yılki etkinlik 10 Kasım tarihine kadar Özdilek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

ONUR KONUĞU ŞÜKRÜ ERBAŞ

Tepebaşı Belediyesi tarafından Türkiye Yazarlar Sendikası, Türkiye PEN Yazarlar Derneği ile Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi’nin işbirliği ile düzenlenen festivalin bu yılki onur konuğu Şükrü Erbaş.

Açılış töreni ve Şükrü Erbaş’ın imza programı bu akşam (8 Kasım) saat 18.00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılacak. Şiir buluşmasına katılacak konuk şairler şu isimlerden oluşuyor: Balazs Szöllössy (Macaristan), Márton Simon (Macaristan), Orsolya Láng (Macaristan), Csilla Nagy Hajnal (Macaristan), Mel Kenne (ABD), Anton Baev (Bulgaristan), Darija Zilic (Hırvatistan), Özlem Özgül Dündar (Almanya) ve Melek Mustafa (Suriye).

Şükrü Erbaş

Programa Türkiye’den ise Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Rahmi Emeç, Serkan Türk, Elif Nuray Yıldırım, Tozan Alkan, Sema Güler, Nihat Özdal, Soner Demirbaş, Süreyya Akçay, Umay Umay, Mahmut Temizyürek, Çiğdem Odabaşı, Mustafa Köz, Ersin Kurt, Yalın Tunalı, Şakir Özüdoğru, Burak Abatay ve Gamze Akdemir gibi isimler katılacak.

Çocuklar için de etkinliklerin düzenleneceği Eskişehir Şiir Buluşmaları 10 Kasım akşamı sona erecek. Çocuklara yönelik etkinlikler Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder