6 Kasım 2019 Çarşamba

Galatasaray’ın 6-0’lık yenilgisine sert eleştiler geldi: Günahkarlar ordusu

Real Madrid’e 6-0 yenilen Galatasaray, rakibi karşısında hiç bir varlık gösteremedi. spor yorumcuları ise faturayı Fatih Terim ve oyunculara kesti. Skorun daha ağır olabileceğine vurgu yapıldı.

BOLD – Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi A Grubun’da Real Madrid ile deplasmanda oynadığı maçı 6-0 kaybetmesi, hem ülke futbolu adına hem de Sarı-Kırmızılı camia için yıkıcı oldu. Spor yorumcuları acı tabloyu değerlendirken hem Teknik Direktör Fatih Terim’i hem de oyuncuları bu hezimetten sorumlu tuttu. Yazarlar ve görüşleri şöyle..

DEVRİMCİYDİ MAALESEF KEPENGİ DE O KAPATIYOR

Mehmet Demirkol: Terim büyük bir kızgınlıkla ‘Bazılarına son şanslarını verdik’ dedikten 3 hafta sonra Beşiktaş maçındaki ilk 11’i Belhanda dışında sahaya sürdü. Ve maç 14 dakikada 3-0’a geldi… Terim, Türk Futbol Devrimi’nin bayraktarlığını yapmış bir devrimciydi. Maalesef kepengi de o kapatıyor. Halbuki 2000 yılından bu yana Real Madrid’i Bayern ve Juve’den sonra Avrupa en çok yenen 3. takım Galatasaray. Maalesef dün 70’lerden hatırladığımız bir futbol kederiyle sahadaydı. Kabul etmek lazım ki, skor çok daha ağır olabilirdi.

GÜNAHKARLAR ORDUSUNUN MENSUPLARIYIZ

Şansal Büyüka: Salı akşamından beri karşımda iki televizyon Şampiyonlar Ligi maçlarını izliyorum. Özellikle Borussia Dortmund-Inter, Chelsea-Ajax maçlarında gözlerim “faltaşı” gibi açıldı, adeta ekrana yapıştım. Şunu kabul edelim; bu takımların oynadığı “futbol”sa, bizim takımlar başka bir şey oynuyorlar. Yok bizim oynadığımız “futbol”sa, demek ki, Avrupa takımları “Uzay Çağı”na geçmişler.

Diyeceksiniz ki “Bizim takımların tamamı da yabancı oyunculardan kurulu… Avrupalısı, Asyalısı, Afrikalısı… Ne ararsanız var.” Bu doğru… O zaman biz yabancıların ya “posa”sını alıyoruz ya da çok kısa sürede adamları kendimize benzetiyoruz. Bir ihtimal daha var; hocalarımız günümüzün gelişen, değişen antrenman yöntemlerinin, bilimsel gerçeklerinin gerisinde kalıyorlar.

TFF’siyle, kulüp BAŞKAN’ları ve YÖNETİCİ’leriyle, takımlarına gelişme sağlayamayan HOCA’larıyla, emekliliği gelmiş uzatmaları oynayan FUTBOLCU’larıyla, daha fazlasını istemeyen, talep etmeyen, sorgulamayan SEYİRCİ’siyle, gerçekleri yazıp söyleyemeyen, sadece eleştirip hakaret eden, ancak alternatif üretmeyen MEDYA’sıyla, Türk futbolunun içinde hepimiz “GÜNAHKÂRLAR ORDUSU”nun mensuplarıyız. Bu ordu, bu kafayla, bu yapıyla maç kazanamaz. Olsa olsa böyle bozguna uğrar.

25 SENEDİR İLK KEZ BU KADAR ÇARESİZ

Ömer Üründül: Real Madrid erken gelen goller sonrası, averajın da önemi olmadığından oyun disiplinini bozmadan rölanti futbol oynamaya başladı. Devre sonundaki 4. gol Nagatomo’nun ikramından geldi. 5. ve 6. gol de maçın son 10 dakikasında oldu. Bu maçta beni en çok üzen şu oldu; 25 senedir Galatasaray’ın bir Avrupa kupası maçında bu kadar çaresiz kaldığını ilk defa gördüm. Zaten maçın tamamında rakibin üstüne dahi gidemediler. Bu yüzden de ikinci yarıda farklı mağlupken dahi mecburen sanki tek farklı skor avantajı ya da skorda denge varmış gibi 9 kişi ile alan daraltan savunma uyguladılar. Bunu da yapmasalar daha büyük skor faciası olurdu. Galatasaray, 90+2’de “İlk defa takım halinde önde basayım” dedi. Onda da 10 saniye içinde 6. gol geldi…

10 TANE YİYİN AMA BİR MESLEK KARAKTERİ ORTAYA KOYUN

Önder Özen: Galatasaray’da hiçbir oyuncunun bir adım fazla dahi attığını görmedim. Onuru için de adım attığını görmedim. Bir karakter koyun ortaya, 6 değil 7 tane yiyin, 10 tane yiyin ama bir meslek karakteri koyun. Sporcunun da bir sporculuk onuru olacak. Bu oyuncuların tamamı değerli, her şeyi transferle çözemezsiniz. Florya’da antrenman sahası var, çözüm orada. Sizin harika bir planınız olsun, gözüksün plan, sonra yine olmuyorsa oyuncuları gönderin. Galatasaray’ın daha çok taktik çalışması, daha çok fizik olarak hazır olması, takım içinde uyum sağlanması için çalışması, psikolojik çalışmalar yapması, Fatih hocanın bunu yapması gerekir. Oyuncu götür, getir. Yoksa PlayStation’a döner, benim çocuklarım iyi oynuyor. Bugün olmayan şey var ya, mücadele falan, o Gomis’te vardı. Gomis, Galatasaray taraftarıyla da çok ciddi bütünleşmişti. Takım arkadaşlarıyla da öyleydi. Hırslıydı, gol noktalarında da acımasızdı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder