6 Kasım 2019 Çarşamba

Ford, 900 beygirlik elektrikli Mustang’i görücüye çıkardı

Ford’un yeni elektrikli otomobili Mustang Lithium ilk kez 2019 SEMA Show’da gözüktü. 900 beygirlik güç üretebilen araç, çoğu elektrikli otomobilin performansını ikiye katlıyor.

BOLD – Ford, 17 Kasım’da tanıtacağı yeni elektrikli Mustang modelini 2019 SEMA Show’da otomobilseverlerin beğenisine sundu. Mustang Lithium adı verilen yeni otomobil, isminden de anlaşılacağı üzere gücünü lityum bataryadan alıyor.

Yeni elektrikli araç, kaputun altında 900 beygirlik (671 kW) V8 çift güç çeviricili Phi-Power çift çekirdekli elektrik motoruna sahip ve bu gücü 6 ileri manuel şanzıman yönetiyor.

Otomobile 800 voltluk Webasto batarya sistemi elektrik sağlıyor. Yeni Ford Mustang, bugün satın alınabilecek çoğu elektrikli otomobilin performansını ikiye katlıyor. Tek motorlu sistem daha az ısı üretirken, aracın daha hafif olmasını da sağlıyor.

Otomobilde kullanılan şanzıman, Getrag MT82’nin ince bir versiyonu ve 1.356 Nm anlık torka dayanacak şekilde üretildi. Ford Performance yarım şaft Süper 8.8 Torsen diferansiyel, gücü arka tekerleklere aktarıyor.

Diğer yandan Ford Performance Track Handle Pack, kule gergisi ve Shelby GT350’den alınan altı pistonlu Brembos ile daha alçak süspansiyon, elektrikli aracın kontrolüne yardımcı oluyor ve görsel olarak gövde kitine sahip olmasını sağlıyor.

BMW ve Mercedes arasında Cadılar Bayramı polemiği

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder