6 Kasım 2019 Çarşamba

Mehmet Metiner’den Arınç’a: ‘İstifa onurluların tavrıdır. Herkese nasip olmaz’

Bülent Arınç’ın ‘KHK faciadır’ sözlerinin ardından yapılan ilk YİK toplantısında, kulislere yansıyan Arınç’ın istifası iddiaları ile ilgili Mehmet Metiner’den ilginç bir çıkış geldi.

BOLD Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, AKP’li Bülent Arınç’ın bir Youtube kanalına verdiği mülakatta KHK’lılara ile ilgili sözlerin yankıları devam ediyor. Arınç’ın ‘KHK’lılara acıyorum, merhamet ediyorum, KHK faciadır’ sözleri hem KHK’yı savunanların hem de KHK’lıların tepkisini çekmişti. AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan da Arınç’ın açıklamalarını ‘Esefle karşıladım’ sözleriyle kınadı.

ARINÇ’IN KOLTUĞU DEĞİŞTİ

Devam eden bu tartışmaların gölgesinde, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı dün yapıldı. YİK üyeleri İsmail Kahraman, Köksal Toptan, Bülent Arınç, Yıldırım Akbulut, Cemil Çiçek ve Mehmet Ali Şahin’in yanı sıra İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ile Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı.

Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıya ilişkin yayınlanan fotoğrafta Arınç’ın yerinin değişmesi dikkat çekti. Toplantı masasında sağdan üçüncü sırada oturan Arınç, Ekim’deki toplantıda ise Erdoğan’ın sol tarafında yer bulmuştu.

İSTİFA İDDİASI

Toplantının devam ettiği sırada kulislere Arınç’ın istifa ettiği iddiaları yansıdı. Ancak toplantıdan sonra yapılan açıklamalarda istifa haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. YİK toplantısı sonrası İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Arınç’ın sözlerine üstü kapalı gönderme yapılarak, mücadeleyi zafiyete uğratma potansiyeli taşıyan tutum ve davranışlara asla izin verilmeyeceğinin belirtilmesi dikkat çekti.

METİNER’DEN İMALI PAYLAŞIM

Bülent Arınç ile arası iyi olmayan AKP’li Metin Metiner Twitter hesabından istifa iddialarına ilişkin paylaşımda bulundu. Arınç’ın istifa etmeyeceğini ima eden Metiner, “İstifa etmek, onurlu ve erdemli insanların tavrıdır. Herkese nasip olmaz” diye konuştu.

HAREKAT 1 MİLYON OY GETİRİRSE, ARINÇ 2 MİLYON KAYBETTİRİR

Metiner’in istifa çıkışı takipçilerinin de ilgisini çekti. Arınç’ın istifa etmesi gerektiğini söyleyen bir AKP’li seçmene ait hesaptan ‘Harekat 1 milyon oy getirirse Arınç 2 milyon kaybettirir’ yorumu geldi.

Dört kardeş topluca intihar etti; ikisi işsiz, öğretmen kardeşin maaşına haciz konduğu ortaya çıktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder