9 Kasım 2019 Cumartesi

Sağlıktaki açığı kapatacak formül bulundu!

Sağlık Bakanlığı, şehir hastanelerinin özel sektörün sağladığı otelcilik hizmeti ile rekabet eder duruma geldiğini savunarak birçok hizmetin fiyatını artıracak. Sağlıktaki açık yeni zamlarla kapatılacak.

BOLD Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinin açılmasıyla kamu hastanelerinin özel sektörün sağladığı otelcilik hizmeti ile rekabet eder duruma geldiğini savunarak, Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yer alan hizmetlerin fiyatlarında artış yapılacağını açıkladı. Buna göre, AKP hükumetinin uygulamaya koyduğu Sağlıkta Dönüşüm Programı ile başlayan “paran kadar sağlık” sisteminde halk sağlık hizmetini daha pahalı alacak.

HALKIN CEBİNDEN DAHA FAZLA PARA ÇIKACAK

Birgün’den Burcu Cansu’ya açıklama yapan TTB Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, “Katkı katılım payı, reçete bedeli, ilaç başına ücret gibi çok sayıda kalemde yurttaşların sağlık hakkı paralı hale getirildi. Şimdi halkın sağlık hizmetine ulaşmak için cebinden ödediği para daha da artacak” dedi.

KİŞİ BAŞI SAĞLIK HARCAMASI HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Türkiye’de sağlık hizmetine ulaşmak için halkın cebinden ödediği paranın her geçen yıl katlanarak arttığını kaydeden Yılmaz, “Türkiye İstatistik Kurumunun 2017 yılı Sağlık Harcamaları İstatistikleri’ne göre, yurttaşların tedavi ve ilaç amaçlı yaptığı sağlık harcaması 2017 yılında yüzde 22,7 artarak 24 milyar 5 milyon TL oldu. 2016 yılında bin 511 TL olan kişi başı sağlık harcaması, 2017’de yüzde 15,9 artışla bin 751 TL’ye yükseldi. Halkın cebinden yaptığı harcama her geçen yıl artıyor. Halk, ancak parası kadar sağlık hizmeti alabiliyor” dedi.

SAĞLIKTAKİ AÇIK HALKIN SIRTINA YÜKLENEREK KAPATILMAZ

Türkiye’deki sağlık hizmeti sunumunda kullanılan ilaçtan tıbbi malzemeye kadar her şey tamamen dışa bağımlı olduğunu aktaran Yılmaz, “SUT’taki fiyatları belli bir katsayıya bağlanarak güncel tutulmasının sonu yok. Uygulanan yanlış politikalardan vazgeçilip kamucu bir sağlık sistemi uygulanmadığı müddetçe zamların sonu gelmeyecek. Şehir hastanelerine aktarılan trilyonları SUT ile karşılamak mümkün değil. Uygulanan yanlış politikalardan kaynaklı açık halkın sırtına yüklenerek kapatılmaya çalışılıyor” dedi.

ABD’den Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a NATO fırçası

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder