7 Kasım 2019 Perşembe

MEB’den otizmli çocukları yuhalama skandalına soruşturma

Aksaray’daki bir ilkokulda otizmli çocukların ve ailelerin yuhalanması ve özel sınıfların kapatılmasının istenmesi ile ilgili iddialar Milli Eğitim Bakanlığını harekete geçirdi.

BOLD – Aksaray’daki Mehmetçik İlköğretim Okulunda veliler, okul bünyesinde faaliyet gösteren, otizmli çocuklar için açılan özel eğitim sınıfının kapatılması istemiyle, okul bahçesinde eylem yaptı. İddiaya göre eylem yapan veliler, eğitim için gelen otizmli çocukları da yuhaladı. Otizmli öğrencilerin anneleri ise duruma tepki gösterdi. Okulda veliler arasında gerginlik yaşandı.

ALLAH VERDİ BANA

Normal öğrenci velilerinin otizmli çocukları okulda görmek istemediğini söyleyen bir otizmli öğrenci annesi, bazı veliler için, ‘Küfür ediyor,eylem planlıyor bunların burada ne işi var diyorlar’ diye konuştu. Otizmli öğrencileri okulda istemeyen veliler ile yaşadığı gerginliği cep telefonu ile kaydeden anne, kendisine ‘Yaptığından utan’ diyen bir veliye de, ‘Ben ne utanacağım. Allah verdi bana bu derdi Allah’ diyerek tepki gösterdi. Konuşmalarda olaya milli eğitim müdürünün de müdahil olduğu duyuluyor. Şikayet üzerine okula gelen İl Müdürü, otizmli annelerle görüştü. Görüşmenin ardından ‘Yuhalama’ olayı ile ilgili inceleme başlatıldı.

VALİLİK GÖRÜNTÜLERE RAĞMEN HABERİ YALANLADI

Olayın basına yansımasının ardından Aksaray Valiliği de açıklama yapmak zorunda kaldı. Basına yansıyan görüntülere ve ailelerin anlatımlarına rağmen haberlerin gerçeği yansıtmadığını ileri süren valilik yaptığı açıklamada, ”Aksaray merkez Mehmetçik İlkokul’unda 32 derslik mevcut olup, 42’si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 334 öğrenci öğrenim görmektedir. Özel eğitim öğrencileri burada 5 yıldır eğitimlerine devam etmektedirler. Bazı medya organlarında yayınlanan ‘Aksaray’da otizmli çocuklar yuhalandı’ haberi gerçeği yansıtmamakta olup, çocuklar okullarında normal eğitim öğretimlerine devam etmektedirler. 2020 yılı yatırım programında 12 derslikli bir özel eğitim okulu planlanmış olup konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

MEB SORUŞTURMA BAŞLATTI

Aksaray’da otizmli çocukların ve ailelerin yuhalanması, özel sınıfların kapatılmasının istenmesi ile ilgili olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı. Sosyal medyada da gündem olan olaya otizmli dernekleri de tepki gösterdi.

Çağlayan Adliyesinde 7. kattan atladı: Öldü sanıp gazeteyle örttüler

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder