9 Kasım 2019 Cumartesi

Ticaret Bakanı Pekcan: “Sicil affı gündemde yok ama getirilecek”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sicil affının tekrar gündeme getirileceğini söyledi. Türkiye’de kara listeye giren, temerrüde düşen ve icralık olan 12.5 milyon kişi var.

BOLD – Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Pekcan, henüz bir sicil affının gündemde olmadığını, fakat konunun tekrar gündeme getirileceğini söyledi.

Bakan Pekcan, “Sicil affı bizim tek başına alabileceğimiz bir karar değil” dedi. İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, geçen hafta verdiği kanun teklifinde kara listeye giren vatandaşlar için sicil affı talep etmişti. Ergun, borcunu 8 ay içinde ödeyen ya da yeniden yapılandıranların kara listeden çıkarılmasını öngören bir kanun üzerinde çalışmıştı.

İYİ Parti, bankaların kara listeye aldığı vatandaşlar için sicil affı istedi

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Genel Kurul’da yaptığı açıklamada resmi kurumlardan aldığı rakamları paylaşarak, sadece kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe düşen 3 milyon vatandaş olduğunu belirtti. Barut, “Ülkemizde kara listeye giren, temerrüde düşen ve icralık olan 12 milyon 500 bin kişi bulunuyor” ifadesini kullandı.

“Ekonomi kötü” diyene mahkeme yolu göründü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder