8 Kasım 2019 Cuma

Mahkemeden gerekçeli karar: Bank Asya’ya para yatırmak, dernek yöneticiliği, telefon görüşmeleri suç olamaz!

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter hakkında gerekçeli kararını açıkladı. Mahkeme, Bank Asya’ya para yatırmanın, cemaat üyeleriyle telefon görüşmesi yapmanın, dernek yöneticisi olmanın suç olamayacağını kaydetti.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın Hizmet Hareketi’ye yönelik cadı avı operasyonlarında gözaltına alınan ve tutuklandıktan 3 gün sonra tahliye edilen damadı Ekrem Yeter’in beraat gerekçesi açıklandı.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinin kararında, Yeter’in Fethullah Gülen’in çağrısından sonra Bank Asya’daki hesabına yatırdığı 41 bin liranın “cüzi bir miktar” olduğu belirtildi. “15 Temmuz’dan 1 hafta sonrasına kadar yasal faaliyetine devam eden bankadaki rutin hesap hareketlerinin örgütsel faaliyet ya da örgüte yardım olarak değerlendirilemeyeceği” vurgulandı.

İSPAT ETMEYE YETMEZ

Ekram Yeter’in Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonunda (USAF) yöneticilik yapması da şöyle açıklandı: “Dernek yöneticiliği sempati ve iltisak boyutunu aşan, örgüt üyesi olduğunu ispat etmeye yeterli örgütsel faaliyetler kapsamında değerlendirilemez.”

Mahkeme, Yeter’in, Gülen’in doktoru Tuncay Delibaşı da dahil bazı cemaat mensuplarıyla yaptığı 766 telefon görüşmesine de vurgu yaptı. Delibaşı ile iletişimin meslektaş olmaları ve iş gereği kurulduğu gerekçesiyle suç sayılamayacağı belirtildi. Diğer 4 cemaat üyesiyle olan telefon irtibatları ise “görüşme içeriği, görüşme sonrası yapılan örgütsel bir faaliyet tespit edilemediği, içeriği tespit edilemeyen HTS kayıtlarının tek başına mahkumiyete yeterli delil kabul edilemeyeceği” gerekçesiyle suç olarak görülmedi.

“Şüpheden sanık yararlanır” denilen kararda, “Sanığın 17-25 Aralık 2013 öncesi dönemi kapsayan eylemlerinin örgüt üyeliği için gerekli olan süreklilik, yoğunluk ve çeşitlilik taşımadığı ve sempati boyutunda kaldığı”, bu nedenle delil yetersizliğinden beraatına hükmedildiği vurgulandı.

ÇİFTE STANDART

Gerekçenin açıklandığı saatlerde Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi hukuku hiçe sayan bir karara imza attı. Eski polis Y.M’ye, bir cemaat yöneticisiyle irtibatlı olduğu iddiasıyla 7 buçuk yıl hapis cezası verildi.

Bir siyanür dehşeti daha: Antalya’da 4 kişilik ailenin cansız bedenleri bulundu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder