9 Kasım 2019 Cumartesi

AKP’den bakanlara ‘sus’ uyarısı

Meclise gelecek yasa tasarıları hakkında bakanlara AKP’den “sus” uyarısı geldi. Bakanlar artık TBMM’ye gelecek konularla ilgili açıklama yapamayacaklar.

BOLD – Bakanların yasa değişiklikleri ile ilgili yapılan çalışmalar konusunda açıklama yapması AKP’de sorun oluşturdu. Son olarak Boğaziçi’yle ilgili yasa değişikliğinin kamuoyunda tartışma başlatması üzerine bakanlar, henüz partide müzakere edilmemiş yasal düzenlemeler konusunda değerlendirme yapmamaları yönünde uyarıldı.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE BAKANLAR DA ALIŞAMADI

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre hükumet, yeni sistemde yasama ve yürütmenin görev ve yetkileriyle ilgili getirilen düzenlemelere uyum sağlamakta zorlanıyor. Yeni sistemle hükumetin TBMM’ye “yasa tasarısı” sunma yetkisi kaldırılırken, yalnızca milletvekillerinin “yasa teklifi” vermesi hükmü getirildi. Ancak bakanların, daha Meclise yasa teklifi verilmeden kendi görev alanlarıyla ilgili olarak hazırlığı yapılan yasa değişikliklerine ilişkin paylaşımlar yapması sıkıntı sorun oluşturdu.

BOĞAZİÇİ TASARISI BARDAĞI TAŞIRDI

Boğaziçi’yle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı yasa teklifi taslağının kurumların görüşüne sunulmasıyla birlikte kamuoyuna yansıması ve ardından tartışma yaşanması partide tepkiyle karşılandı. Bakanlar, kabine toplantılarında görüşülmeyen ve AKP Grubu’nun Mecliste kendi içinde oluşturduğu komisyonda üzerinde çalışma yapılmayan yasa değişiklikleriyle ilgili açıklama yapmamaları yönünde uyarıldı. Artık bakanlar Meclise gelecek tasarılar hakkında konuşmayacaklar.

ABD’den Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a NATO fırçası

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder