6 Kasım 2019 Çarşamba

Dört kardeş topluca intihar etti; ikisi işsiz, öğretmen kardeşin maaşına haciz konduğu ortaya çıktı

Fatih’te aynı evde oturan 4 kardeş toplu şekilde intihar etti. İntihar eden kardeşlerden müzik öğretmeni Oya Yetişkin’in maaşına haciz konulduğu ortaya çıktı. Kardeşlerden ikisinin de işsiz olduğu öğrenildi.

BOLD- İstanbul’un Fatih ilçesindeki esrarengiz toplu intihar olayı ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesinde bulunan binanın birinci katındaki bir dairenin kapısında yazan ‘Dikkat Siyanür Var’ uyarısını gören apartman sakinleri polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, sağlık ekipleriyle birlikte kapıyı kırarak içeri girdi. Ekipler dairede beraber yaşayan 2’si kadın 4 kardeşin cesediyle karşılaştı. Cüneyt, Oya, Kamuran ve Yaşar Yetişkin adlı kardeşlerin aşırı dozda antidepresan alarak intihar ettikleri düşünülüyor. Olayın ardından ilginç bir detay ortaya çıktı. Kardeşlerin de alışverişlerini yaptığı mahalle bakkalı Yusuf Deniz, intihar eden kardeşlerden müzik öğretmeni Oya Yetişkin ile son konuşmasını gazetecilerle paylaştı.

EN SON CUMARTESİ KONUŞTUK
Deniz, en son cumartesi Oya Yetişkin’in kendisinden alışveriş yaptığını belirterek, “Ben 15 senedir tanıyorum onları. En son Cumartesi günü akşam üzerin saat 17.00 gibi alışveriş yaptı tokalaştık gitti. Salı günü de ses çıkmayınca onun okuldan bir arkadaşı geldi, ‘Bunların telefonu kapalı’ dedi. Hemen 155 polis imdat hattını aradık. Polis arkadaşlar geldi çilingir ile binaya girdik, kapıya yazı asmışlar. Sonra emniyet yetkililerinin hepsi geldi buraya” diye konuştu.

SEBEP MADDİ SIKINTI MI
Konuşmasının devamında Deniz, “Dört kardeş de aynı evde yaşıyorlardı 4’ü de bekardı. Yalnız sıkıntıları, maddi sıkıntıları vardı. Başka kimseleri yoktu. Kardeşlerden biri müzik öğretmeniydi, diğeri kuryelik yapıyordu, diğerleri de evde oturuyorlardı. En son Cumartesi alışveriş yapmaya geldiğinde bana ‘Maaşıma haciz koydular’ dedi” diye konuştu.

ADLİ TIP KURUMU İNCELİYOR
Polisin ilk tespiti, 4 kardeşin çok sayıda antidepresan içerek intihar ettiği yönünde. Cesetleri, Adli Tıp Kurumuna kaldırılan Yetişkin kardeşlerin kesin ölüm nedeni otopsinin ardından belli olacak.

Ahmet Şık’tan ‘Mücadele ettiklerine benzeyenlere’ Ahmet Altan cevabı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder