5 Kasım 2019 Salı

Ahmet Şık’tan ‘Mücadele ettiklerine benzeyenlere’ Ahmet Altan cevabı

Ahmet Şık, televizyon programlarında Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın adli kontrol şartı ile tahliye edilmelerini eleştirenlere sosyal medya hesabından cevap verdi.

BOLD- Yaklaşık 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra Yargıtayın bozma kararının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan gazeteciler Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tahliyelerinin yankıları sürüyor.

Özellikle Ergenekon ve Balyoz davaları sanıkları ile MHP’ye yakın isimler tahliyelere tepki gösterdi. Nedim Şener de televizyon programlarında, 15 Temmuzdan sorumlu tuttuğu Altan ve Ilıcak’ın tahliyeleri yüzünden hükumeti sert şekilde eleştirdi. Nedim Şener, yargılandığı dönemde Altan’ın başında olduğu Taraf gazetesinin kendisini ve Ahmet Şık’ı hedef aldığı iddiasını sık sık gündeme getiriyor. Şener ile aynı davada yargılanan ve hapis yatan Ahmet Şık da Altan’ın tahliyesi hakkında konuştu.

AHMET ALTAN’IN GASP EDİLEN ÖZGÜRLÜĞÜ

Gazeteci kökenli milletvekili, aynı zamanda Ergenekon davalarında yargılanan Ahmet Şık, Altan ve Ilıcak’ın tahliyesini eleştirenlere sosyal medya hesabından cevap verdi. Tutukluluk halini savunanlara ‘Mücadele ettiklerine benzeyenler’ diye hitap eden Şık’ın paylaşımı şöyle, ‘Ahmet Altan’ın gaspedilen özgürlüğüne kavuşmasından rahatsız olup,mücadele ettiğine benzeyenler için: “Prensipler söz konusuysa doğru sözleri yanlış kişiler için söylemekte beis yok. Çünkü şimdi susarsak, sonra konuşmaya hakkımız ve fırsatımız olmayacak.”

268 gündür kayıp olan Gökhan Türkmen, Antalya Emniyeti’nde ortaya çıktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder