9 Kasım 2019 Cumartesi

Otizmli çocuklara ‘Kolaylaştırıcı Kişi’ veliyi zorlayacak

Aksaray’da otizmli öğrencilerin veliler tarafından protesto edilmesi skandalının ardından MEB, kolaylaştırıcı kişi uygulaması başlatma kararı aldı. Ancak kolaylaştırıcı kişinin ücretini veli ödeyecek.

BOLD – Aksaray Merkez Mehmetçik İlkokulundaki velilerin otizmli öğrencileri yuhalaması sonrası Milli Eğitim Bakanlığı okul müdürünü açığa aldı. Bakan Ziya Selçuk, Ankara’da dün düzenlenen, “Yerel Yönetimler ve Eğitim” çalıştayında yaptığı konuşmada, “Otizmli öğrencilerimiz yaşadığı sorunları çözümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre bakanlık, akranları ile birlikte aynı sınıfta kaynaştırma öğrencisi olarak eğitimine devam eden otizmli öğrencilere eşlik etmesi için “Kolaylaştırıcı Kişi” uygulamasını hayata geçirecek. Kolaylaştırıcı kişiler, öğrenciler ile birlikte derslere girecek. Yakında tanıtılması planlanan, “Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Operasyonu” projesi için 6 milyon euro bütçe ayrılacak.

MADDİ DESTEK OLMAYACAK

Otizmli öğrencilere okullarda eşlik edecek kolaylaştırıcı kişiler, ailelerin önerisi ve okuldaki Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi’nin (BEP) onayı ile belirlenecek. Devlet, kolaylaştırıcı kişiler için ailelere herhangi bir maddi yardımda bulunmayacak. Okul bünyesindeki birim onay verirse otizmli öğrencinin annesi ya da babası da kolaylaştırıcı kişi olabilecek. BEP, okul müdürü, müdür yardımcısı, rehber öğretmen ve sınıf öğretmeninden oluşacak.

Eylül’ün ölümündeki ihmaller: Bu kaza değil cinayet!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder