6 Kasım 2019 Çarşamba

İngiltere’de parlamento feshedildi, erken seçim için kampanya dönemi başladı

İngiltere’de 12 Aralık 2019’daki erken seçim için parlamento feshedildi. Erken genel seçimler için kampanya dönemi bugün resmen başladı.

BOLD– İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Buckingham Sarayında Kraliçe 2. Elizabeth ile buluşarak, seçim döneminin başlangıcını ilan edecek.

Seçimlerde, İngiltere parlamentosuna 650 milletvekili seçilecek. Milletvekilleri, Londra merkezli parlamentonun iki meclisinden biri olan Avam Kamarası için seçiliyorlar.

Başbakan Boris Johnson, kanun tasarılarını geçirebilmek için yeterli sayıda milletvekiline sahip olmaması nedeniyle erken genel seçim çağrısı yapmıştı. Muhalefet ise Brexit tarihinin 31 Ocak 2019’a ertelenmesi ve anlaşmasız Brexit ihtimalinin ortadan kalkması sonrası Başbakan Johnson’un erken seçim talebine destek vermişti.

Johnson erken seçimin Muhafazakâr Partili milletvekili sayısını artırmasını, böylece de Brexit’i daha kolay gerçekleştirmeyi umuyor.

BREXİT REFERANDUMUNA “RUSYA” MÜDAHALESİ

Yılan hikayesine dönen Brexit tartışmaları yeni bir boyut kazandı.

İngiliz parlamentosunun İstihbarat ve Güvenlik Komisyonu’nun hazırladığı bir rapora göre, Rusya’nın 2016’da yapılan Brexit referandumuna müdahale ettiği, ancak İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın raporun kamuoyuyla paylaşılmasını engellediği iddia edildi. İngiltere’de muhalefet söz konusu raporun kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.

İngiliz muhalefeti Başbakan Johnson’ı 12 Aralık’ta yapılacak erken genel seçimler öncesinde kamuoyunun konuyu öğrenmemesi için çaba sarf etmekle suçladı. Moskova ise suçlamaları reddetti.

Almanya Başbakanı Merkel, NSU kurbanları için yapılan parkı ziyaret etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder