5 Kasım 2019 Salı

Arkadaşlara dedim ki; “IMF’ye borç verin!”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, grup toplantısında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’yi neden görevden aldığını anlattı. IMF ile ilişkilerin detaylarını paylaştı.

BOLD – Erdoğan, AKP’nin Meclis’teki grup toplantısında Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın faiz konusunda talimatlarını dinlemediği için görevden alındığını söyledi. Faizlerdeki düşüşü ‘oyunu bozduk’ sözleriyle değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi: “Ülkemize geçtiğimiz ağustos ayından itibaren kurulan döviz kuru faiz ve enflasyon üçgeninde kurulan oyunu bozduk. Faizi düşürdükçe enflasyon düşer dedim. Bu olduğu zaman büyüme hızlanır dedik. Bakın şimdi bu sistem değişince önceki Merkez Bankası başkanını görevden aldık çünkü laf dinlemiyor adam. Yeni arkadaşımızla yola devam ettik. Dedim ki bak böyle böyle. Faiz oranlarını düşüreceğiz dedik. Faiz üretimi durdurur, sizin büyümenizi engeller. Bu adımlar atılınca hava değişti, bakın tek haneliye düştük enflasyonda.”

“GELİŞMİŞ ÜLKELERDEN İYİ DURUMDAYIZ”

Ekonomide işlerin yolunda olduğunu öne süren Erdoğan, “Şu anda bizim IMF ile bir ilgimiz yok. İktidara çamur atma gayreti içindeler. Atamazsınız. Çünkü sizin buraya ne diliniz ne ağzınız ulaşamaz. Her şeyden önce haddinizi bileceksiniz. IMF olayını bu milletin başına dert eden sizsiniz. Türkiye’nin şu an IMF’ye borcu yok. Başbakanlığım döneminde IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi. Arkadaşlara dedim ki, verin. Sonra baktılar ki bu çılgın Türklerin sağı solu belli olmaz, herhalde verecekler, almaktan vazgeçtiler. Son dönemde yaşadığımız sıkıntılara rağmen gerek kamu borç oranında, gerek diğer borç kategorilerinde gelişmiş ülkelerden çok daha iyi bir durumdayız” ifadelerini kullandı.

GAZİ, PARLAMENTER DEMOKRASİ İLE Mİ İDARE ETTİ?

Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemini savunan Erdoğan, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi ülkemizin geleceğine bıraktığımız en büyük miras olacaktır. Diyorlar ki “bu geleneğimize ters bir yapı.” Diyorlar ki biz Atatürk’ün partisiyiz. Acaba Gazi parlamenter demokrasi ile mi idare etmiştir ülkeyi? Dünyada şu anda gelişmiş ülkeler baktığımız zaman ya bakıyorsunuz başkanlık ya yarı başkanlık sistemi. Dert başka. Dert kiminle geldi? AK Parti iktidarı ile bu cumhur ittifakının ortaklaşa getirmiş olduğu bir sistem. Bu rahatsız ediyor. Sonunda millete gidildi. Millet cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ dedi. Hani egemenlik kayıtsız şartsız milletindi? Bundan soran sizin konuşmanız laf-ı güzaftır.”

ARADA BİR DE MEKTUPLAR YAZIYORLAR

Suriye’de güvenli bölgede Türkiye’ye saldırılara seyirci kalınmayacağını belirten Erdoğan, ABD Başkanı Trump’ın mektubuna değindi. Erdoğan, şunları  söyledi: “Bunlar mertçe mücadele etmeyi bilmezler. Her gün bir çıkıp ülkemizi tehdit ediyorlar. Meclislerinde hiçbir hükmü olmayan kararlar alıyorlar. Arada bir de mektuplar yazıyorlar. Böyle yapınca Türkiye geri mi çekiliyor? Siz PKK/YPG’yi terör örgütü olarak raporlarınıza yazmayınca bu eli kanlı örgütler ibra mı oluyor? Bizi yaptırımla korkutanlar bizim için tek yaptırım mercinin Allah olduğunu bilmiyorlar galiba. Bizim sadece milletimizden emir alacağımızı da bilmiyorlar galiba. Bu bayrak inmez. Bu ezan susmaz. Bu millet diz çökmez. Bu devlet inşallah ilelebet payidar kalır. Türkiye, Suriye ve Irak topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya dek mücadelesini sürdürecek. Belirlediğimiz güvenli bölge sınırları içinde hala teröristlerin olduğunu biliyoruz, bizi aldatamazlar. Güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar düzenleniyor. Bu duruma seyirci kalmayacağız.”

Erdoğan konuşmasında üniversite öğrenci burslarına yapılan 50 liralık artışı müjde olarak duyururken, lisans öğrencilerinin burslarının yüzde 10 artışla 500 TL’den 550 TL’ye çıkarıldığını açıkladı.

Stratejik kurumların bilgileri yabancılara açılıyor

 

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder