26 Ağustos 2020 Çarşamba

215 milyona ihale edilen Devlet Bahçeli köprüsü 600 milyona tamamlanacak

Temeli 30 Mart 2016’da atılan, şimdiye kadar üçte biri biten, Devlet Bahçeli’nin adını taşıyan Adana’daki köprü için Karayolları Genel Müdürlüğü harekete geçti. 4 yıl önce 215 milyona ihale edilen köprü için 600 milyon civarı yatırım öngörülen yeni plan hazırlandı.

BOLD – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ismi verilen Adana’daki köprünün temeli 30 Mart 2016’da atıldı. 215 milyon liraya ihale edilen projenin, 2018 Ekim’de bitirilmesi hedeflendi. Fakat aradan geçen 4 senede sadece üçte biri tamamlandı.

120 MİLYON HARCANMIŞ SONRA PROJE İPTAL EDİLMİŞ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir süre önce konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Önceki belediye döneminde 215 milyona inşası planlanan köprüye 120 milyon lira harcanmış ve proje daha sonra iptal edilmiş. Biz seçildikten sonra köprünün tamamlanması için 40 milyon lira aktardık ancak projeyi yapan firma bize 600 milyon liralık maliyet çıkardı” dedi.

BAHÇELİ KÖPRÜSÜ’NE DEVLET EL ATTI

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), kalan yapım işlerinin tamamlanması için ihale hazırlıklarını başlattı. İhalenin, Eylül’de gerçekleştirilmesi bekleniyor. Proje için 600 milyon lira civarı yatırım öngörülüyor. Gidiş-dönüş üçer şerit, ortasında da raylı sistem planlanan köprü, bin 700 metre uzunluğa sahip olacak.

Kamu hastaneleri aldıkları malzemelerin parasını ödemiyor, firmalar iflas noktasında

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder