27 Ağustos 2020 Perşembe

Sağlık Bakanı’nın her gün açıkladığı vakaların yarısı Diyarbakır’dan!

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, şehirdeki hastanelerde günlük bin 200 testten 600’ünün pozitif çıktığını açıkladı. Artan vakaların hastaneleri kilitlediğini, iki pandemi hastanesinin de dolduğunu kaydetti.

BOLD – Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Diyarbakır’daki koronavirüs vakalarının patladığını öne sürdü. Tedbirlerin gevşetilmesi ve vatandaşların rahat davranması sonucu vaka sayıları endişe verici şekilde arttığını söyleyen Bozan, “Diyarbakır’da günde 1.200 test yapılırken, bunların yaklaşık 500-600’ü pozitif çıkıyor” dedi.

AĞIR VAKA DIŞINDA VATANDAŞ EVİNE GÖNDERİLİYOR

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan, İl Başkanlığı binasında son dönemde artan koronavirüs vakalarına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Koronavirüse karşı alınan önlemlerin gerekliliğinin altını çizen Bozan, “Koronavirüsün ilk döneminde, ciddiye alınması ve alınan tedbirler neticesinde müspet sonuçlar alınmıştı. Ama tedbirlerin gevşetilmesi ve vatandaşımızın da çok rahat davranması sonucu vaka sayısı gün geçtikçe endişe verici şekilde arttı. Yoğun artan vaka sayısı hastaneleri kilitlemiş ve iki pandemi hastanesi de dolmuş durumdadır. Ağır vakaların dışında vatandaş eve gönderiliyor” ifadelerini kullandı.

“TESTİN İKİ ÜÇ GÜNDE ÇIKMASI SIKINTILI”

Test sonuçlarının geç çıktığını ifade eden Bozan, “Testin iki, üç günde çıkması sıkıntılı. Bu arada kişi işine gitmeye devam ediyor” dedi. Sağlık Bakanlığı’nın verdiği günlük veriler artık inandırıcılığını kaybettiğini aktaran Bozan, “Halkı yanlış bilgilendirmek yerine doğru rakamlarla işin önemi vurgulanmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır. Esnaf ve dar gelirliye devletin hibe şeklinde yardım yapması durumunda vatandaşın kurallara uymasını kolaylaştıracaktır. Çünkü vatandaş geçim derdinde olduğu sürece temas devam edecek ve bulaşma artacak demektir” dedi.

Kürtçe öğrettiği her yıl için bir yıl hapis cezası verildi

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder