27 Ağustos 2020 Perşembe

Tiyatronun ünlü kavuğunun yeni sahibi Şevket Çoruh olacak

Tiyatro oyuncusu Rasim Öztekin dört yıl önce Ferhan Şensoy’dan teslim aldığı kavuğu 20 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecek törenle Şevket Çoruh’a devredecek.

BOLD– Türk tuluat tiyatrosunun ünlü ismi İsmail Hakkı Dümbüllü‘nün adıyla anılan ve kuşaklar boyunca sanatçılar arasında devredilen ünlü kavuğu yeni sahibine verecek olan Rasim Öztekin yaptığı açıklamada sağlık sorunları sebebiyle tiyatro yapamadığı için bu kararı aldığını söyledi.

Rasim Öztekin dört yıl önce kavuğu Ferhan Şensoy’dan alırken

KALBİM TİYATRO YAPMAMA İZİN VERMEDİ

Kavuğu dört yıldır taşıyan Rasim Öztekin’in konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: “Kavuğu aldığım yaz, kalp yetersizliğinin yanına ciddi ritm problemleri de eklenince doktorum canlı performansı yasakladı. Kalbim, Kavuk’lu olarak tiyatro yapmama izin vermedi. Aslında bir bakıma kalp hastalığı nedeniyle çok sevdiğim tiyatrodan malulen emekli oldum. Projeyi, senaryosunu, çalışma koşullarını seçebildiğim, yorulduğumda dinlenebildiğim sinema ve dizi projelerinde yer alarak sanatın içinde bir şekilde var olarak moral buldum. Durum böyle iken, kavuğu çok bekletmeden bir tiyatrocu kardeşime devretmeye karar verdim.”

ŞEVKET ÇORUH’A ÖVGÜ

Rasim Öztekin, kavuğu Şevket Çoruh’a devredecek olmasının sebebini ise Çoruh’un Baba Sahne’yi her türlü zorluğa rağmen kurup ayakta tutması ve tiyatro sanatına katkılar olarak açıkladı. Çoruh’un tiyatroya gelecekte de önemli katkıları olacağına inandığını söyleyen Öztekin, tüm tiyatroseverleri 20 Eylül’de yapılacak kavuk devir teslim törenine davet etti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder