26 Ağustos 2020 Çarşamba

Vakalar patlayınca hükumet normalleşmede geri adım attı

Resmi Gazete AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre koronavirüs salgını kapsamında kamuda kamu kurum ve kuruluşlarında, uzaktan ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilecek.

BOLD – Son günlerde artan vakalar sonrası tüm kamu kurumlarında, yeniden esnek çalışmaya geçildi. Kamuda yeniden esnek çalışmaya geçilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazetede yayımlandı.

MEMURLAR EVDEN ÇALIŞABİLECEK

Koronavirüsle mücadele kapsamında, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla kamuda esnek çalışma sisteminin sürmesine ilişkin kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Kovid-19’a yönelik tedbirler kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilecek.

AMAÇ, SALGININ YAYILIMINI AZALTMAK

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Kovid-19 salgınının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma imkanı sağlanacak.

DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞANLAR İDARİ İZİNLİ SAYILACAK

Dönüşümlü çalışanlar fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında ise idari izinli sayılacak. Genelge kapsamında esnek çalışma yöntemlerinden faydalanan çalışanlar ile idari izinli sayılanlar bu sürede istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak. Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile görev yerinde çalışanlar hizmetin yürütülmesi sorumluluğu açısından eşit olacak. Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile idari izinli sayılanların mali, sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı olacak.

Türk-Yunan geriliminden NATO müttefikleri de endişeli diyen Mass: Durum son derece riskli

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder