28 Ağustos 2020 Cuma

Yaşlı ve kimsesiz çifte Diyarbakır’da 10 bin liralık elektrik faturası

Diyarbakır’da yaşayan kimsesiz ve yaşlı çifte, 10 bin liralık elektrik faturası gönderildi. Duruma tepki gösteren ev sahibi, kiracıları olan yaşlı çiftin gece bile elektrik kullanmadıklarına dikkat çekti. Eşyaları da olmayan yaşlı çift, yanlışlığın düzeltilmesini talep ediyor.

BOLD – Diyarbakır’da Yenişehir ilçesinde Gürdoğan Mahallesinde kiracı olarak oturan yaşlı çifte 10 bin liralık elektrik faturası geldi. Yaşlı çift hayatlarının şokunu yaşarken, fazla elektrik kullanmayan yaşlılara gelen faturaya ev sahibi tepki gösterdi.

KULLANILAMAZ HALDEKİ KABLO GEREKÇE OLDU

Kimsesi olmayan, temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan ve kirada oturan yaşlı çifte 10 bin liralık elektrik faturası geldi. 1996’dan beri evdeki elektrik saatinde bulunan yanık ve kullanılamaz kablodan enerji elde edildiği iddia edilen yaşlı çiftte 6 bin 667 lira ve 3 bin 832 lira olmak üzere iki ayrı fatura ile ceza kesildi. Kesilen cezanın haksız bir şekilde kesildiğini iddia eden yaşlı çift yaşanılan mağduriyetin giderilmesini istedi.

“CEZAYI ÖDEYECEK GÜCÜM YOK”

Ev sahibi Ali Güneş de evde kalan yaşlı çiftin 2 yıldır kiracıları olduğunu kaçak elektrik kullanmak bir yana gece odanın ışıklarını açmaya güçlerinin yetmediğini ifade etti. İlkha’da yer alan haberde; kesilen cezanın neden kaynaklandığını dahi bilmediğini belirten yaşlı adam, “Kesilen bu cezayı hiçbir şekilde ödeyecek gücüm yok. Ben ve eşim yaşlı insanlarız. Kendi ihtiyacımızı bile zor karşılıyoruz. Kesilen cezayı ödeyemeyeceğim için artık beni cezaevine mi koyuyorlar yoksa başka bir şekilde mi alıyorlar onların bileceği bir şey. Yaşadığımız evi ve halimizi bunlar görmüyorlar mı? Bu sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz” dedi.

38 kişi öldü ama AYM’ye göre failler bulunamaz

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder