27 Ağustos 2020 Perşembe

Sayıştay’ın kararı belediye çalışanlarını 2 bin TL’den etti

Gaziemir Belediyesi, Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm-Yerel-Sen) ile 2019’da yaptığı toplu iş sözleşmesini feshetti. Sendika, çalışanların hak kaybına uğradığını belirtirken, belediye, feshin “Sayıştay denetiminden kaynaklanan bir zorunluluk olduğunu” belirtti.

BOLD – Gaziemir Belediyesi ve Tüm Yerel-Sen çalışanları, 1 Nisan 2019’da, 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzaladı. Bunun ardından sözleşme Sayıştay Temyiz Genel Kurulu’nun aldığı karar, tek taraflı olarak belediyece feshedildi. Sendika, karara tepki gösterdi.

ÜYELERİN AYLIK KAYIPLARI 2 BİN TL

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre duruma tepki gösteren Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Tamer Yiğit Güler, “17 yıllık AKP iktidarının kamu emekçilerinin mali ve sosyal haklarına el uzatması ve kamu çalışanlarını itibarsızlaştırmaya çalışması yetmezmiş gibi, sosyal belediyecilikle bağdaşmayacak şekilde belediye yönetimi tarafından toplu iş sözleşmemiz tek taraflı feshedilmiş, üyelerimizin aylık 2 bin TL’ye yakın kayba uğramasına neden olunmuştur” dedi.

BAŞKAN ARDA: SAYIŞTAY KARARI HEPİMİZİ BAĞLIYOR

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da Sayıştay kararını gerekçe göstererek memurları en fazla 1315 lira ile sınırlamak zorunda kaldıklarını belirterek, “Sayıştay Temyiz Genel Kurulu’nun aldığı karar hepimizi bağlıyor. Bu nedenle üzülerek toplu sözleşme maddelerinde yazmasına karşın Sayıştay’ın kesin hüküm içeren kararını uygulamak zorunda kaldık. Meclis’ten geriye dönük ödemelerin de verilmesi yönünde yasa çıkmasını ben de istiyorum. Sendika yöneticilerimiz de memurlarımız da bunun farkında olmalı ki haklarını TBMM’de arıyorlar. Mücadelelerinde onların yanındayım” dedi.

 

Ebru Timtik 33 kiloya düştü vücudunda ne yağ kaldı ne de kas

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder