28 Ağustos 2020 Cuma

HDP’den Ermenilere tazminat ödenmesi çağrısı

Dünya genelindeki sosyalist partilerin Sevr Antlaşması’nın uygulanması ve Ermenilere tazminat ödenmesini içeren bildirisine HDP de imza attı. Parti yönetimi konu hakkında yorum yapmadı.

BOLD – Dünya genelindeki sosyalist partiler, “Türklere dayatılan en ağır antlaşma” olarak anılan, ülkenin bölünmesini öngören Sevr Antlaşması’nın uygulanması ve Ermenilere tazminat ödenmesi için çağrı bildirisi yayımladı.

HDP BİLDİRİYE İMZAYI YALANLAMADI

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre yayımlanan bildiride HDP Gençlik Meclisinin de imzası yer aldı. “Bildiriye imza attığını yalanlamayan” HDP, sorular üzerine konuya ilişkin herhangi bir yorum da yapmadı.

SOYKIRIM UYGULANDI İDDİASI

Ermeni Devrimci Federasyonu Partisi Gençlik Ofisi, Türk topraklarını bölmeyi hedefleyen Sevr Antlaşması’nın imzalanmasının 100’üncü yıl dönümü nedeniyle, bu anlaşmaya imza atan ülkelerin sosyalist gençlik kollarıyla birlikte ortak bir açıklamada bulundu. Türklerin, “Ermenilere soykırım uyguladığı” iddia edilen açıklamada, “Sevr Antlaşması, Ermeni Soykırımı nedeniyle adil bir tazminatın ödemesini sağlayan tek uluslararası hukuki belge niteliğindedir” denildi.

Almanya’da mahkeme kararını verdi: Öğretmenlere başörtüsü yasağı getirilmesi yasalara aykırı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder