28 Ağustos 2020 Cuma

Japon Başbakan Şinzo Abe sağlık sorunları nedeniyle istifa etti

Japonya Başbakanı Abe Şinzo, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 2012’den beri sürdürdüğü başbakanlık görevinden istifa etti. Başbakanlık görevini geçici olarak Başbakan Yardımcısı Taro Aso’nun üstlenmesi bekleniyor.

BOLD – Japonya Başbakanı Şinzo Abe sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini duyurdu. Başbakan Abe, “Sağlığım geçtiğimiz nisan ayının sonlarında kötüleşmeye başladı. Önemli politika kararlarının hastalık nedeniyle yanlış sonuçlanmasını istemiyorum” dedi.

İki hafta içinde iki defa hastaneye girip 8 saate yakın teste tabi tutulan Başbakan Abe, hastaneyi ziyaret amacının rutin kontroller olduğunu söylemişti. Başbakanlıktan yapılan açıklamada da Abe’nin dönem sonuna kadar görevini sürdüreceği açıklanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Japonya’nın en uzun süre görevde kalan başbakanı unvanını alan 65 yaşındaki Şinzo Abe, 2006-2007 yılları arasında başbakanlık görevinde bulunmuş ve 2007 yılı Eylül ayında ülseratif kolit hastalığı nedeniyle başbakanlıktan çekilmişti. Abe, 2012’de tekrar göreve gelmişti.

5 AYDIR TATİL YAPMADAN ÇALIŞIYORDU

Strese bağlı ülseratif kolit hastalığından muzdarip Abe’nin 5 aydır tek bir gün bile tatil yapmadan çalıştığı biliniyor.

Abe’nin görev süresinin bitmesine daha henüz bir yıl vardı.

Abe’nin istifasının ardından partisi yeni lideri seçene dek Başbakanlık görevini geçici olarak Başbakan Yardımcısı Taro Aso’nun üstlenmesi bekleniyor.

Şinzo Abe’nin yerine gelmesi beklenenler arasında en güçlü adaylardan biri Savunma Bakanı olarak görev yapan eski Dışişleri Bakanı Taro Kono.

Ancak en az onun kadar ilgi çeken birisi ise 39 yaşındaki karizmatik ve genç Çevre Bakanı Şinjiro Koizumi.

Putin: Lukaşenko’ya destek için özel polis gücü oluşturduk

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder