26 Ağustos 2020 Çarşamba

Doğal gazda indirim beklentisi boşa çıktı

Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervi sonrasında gazda indirim beklentisi boşa çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Doğal gaza indirim ne zaman olur?” sorusuna “2023” diye yanıt verdi. Damat, bir müjdenin de madencilik alanında geleceğini kaydetti.

BOLD – Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın faturalara mutlaka yansıyacağını belirterek, “2023’ten önce olması için uğraşıyoruz” ifadesini kullandı.

2023’E KADAR ULAŞTIRACAKLARDIR

Bakan Albayrak, NTV’de yayınlanan Özel Röportaj programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karadeniz’de keşfedilen 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervine değinen Bakan Albayrak, vatandaşların merakla beklediği “Doğal gaza indirim ne zaman olur?” sorusuna da yanıt verdi. Keşfedilen doğal gazın faturalara kesinlikle yansıyacağını belirten Bakan Albayrak, “Sadece vatandaşımızın doğal gaz faturasına yansımayacak. Aynı zamanda sanayicimize, kullandıkları elektrik faturasına kadar yansıyacak. Bu işle uğraşan arkadaşlarımıza inancım tam, 2023’e kadar ulaştıracaklardır” dedi.

GAZ, SİYASİ BAĞIMSIZLIĞA DA ETKİ ETTİ

Doğalgaz bulunması sonrası Türkiye’den büyük olumlu bir tepki aldıklarını belirten damat Albayrak, “Artık Türkiye’nin cari açık değil cari fazla vereceği bir döneme gireceğiz. Türkiye önemli adımları ile önemli konuma gelecek. Türkiye’nin rekabet yakalayacağı ve ekonomisine katkı yapacak. Türkiye’nin enerjideki bağımsızlığı, Türkiye’nin siyasi bağımsızlığına da etki ettiği bir süreci başlattık. Cuma günü de önemli bir süreç, gurur vericiydi. Türkiye’nin tamamında güzel bir hava aldı” dedi.

“BİR SÜRPRİZ DE MADENCİLİK ALANINDA GELECEK”

Önümüzdeki yıllarda bir sürprizin de madencilik alanında geleceğini belirten Albayrak, “Bir değil daha fazla müjde bekliyoruz. Mühendislik aramaları tamamlandı. Türkiye’nin döviz fazlası vereceği bir dönem başlıyor. Bu bir rezerv midir aynı zamanda Merkez Bankası gibi bir rezervdir. Sadece bu keşif olarak konuşuyorum. Burada sizin dışarıya ödeyeceğiniz dövizi eden bir durum var. Türkiye rezervine bir rezerv daha eklemiştir” dedi.

Türk-Yunan geriliminden NATO müttefikleri de endişeli diyen Mass: Durum son derece riskli

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder