26 Ağustos 2020 Çarşamba

Akademi’den kovulan Roman Polanski’ye mahkemeden kötü haber

Hakkındaki cinsel saldırı suçlamaları sebebiyle 2018 yılında Akademi üyeliğinden ihraç edilen Roman Polanski’nin üyeliğinin iadesi talebi mahkeme tarafından reddedildi.

BOLD – 1977 yılında henüz 13 yaşındaki Samantha Geimer’a tecavüz etmekten suçlu bulunan Roman Polanski, Hollywood’da artık kendine yer bulamasa da Avrupa’da yeni filmler çekmeye hatta ödüller almaya devam ediyor.

HOLLYWOOD KAPILARI KAPATILDI

Hakkındaki suçlamaya rağmen önemli festivallerde boy gösteren Polanski son filmi J’accuse’nin prömiyerini 76. Venedik Film Festivali’nde yapmış ve festivalden Jüri Büyük Ödülü de dahil dört ödülle ayrılmayı başarmıştı.

Avrupa’daki başarılarıyla yetinemeyen Polanski sinemanın kalbinin attığı ABD’ye yeniden dönmek için attığı adımlar ise Amerikan yargısına takılıyor. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS), tarafından kesinleşen suçları sebebiyle 2018 Mayıs’ında ihraç edilen Polanski’nin Akademi’ye geri dönme hayali bir kez daha suya düştü.

Roman Polanski’nin Oscar’da da boy gösterebilmek hedefine yönelik olduğu değerlendirilen “Akademi üyeliğinin iadesi” talebiyle açtığı davada Los Angeles Yüksek Mahkeme Hakimi Mary Strobel, yönetmenin iade talebini reddetti. Strobel, Akademi’nin aldığı kararın etik kurallarına uygun olduğuna karar verdi.

Roman Polanski, daha önce mahkemeyi dürüst olmamakla suçlasa da avukatı tarafından yapılan yeni bir açıklamada ünlü yönetmenin kararı temyize götürmek gibi bir niyetinin şimdilik olmadığı belirtildi. Görünen o ki Hollywood kapıları 87 yaşındaki yönetmene bir daha açılmayacak.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder