29 Ağustos 2020 Cumartesi

Dün sadece Diyarbakır’da 15 kişi koronadan öldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün koronavirüs nedeniyle 36 kişinin öldüğünü duyurdu. Ancak Diyarbakır Tabip Odası, dün sadece Diyarbakır’daki bir hastanede virüsten yaşamını yitiren kişi sayısının 15 olduğunu açıkladı.

BOLD – Diyarbakır Tabip Odası, dün sadece Diyarbakır’daki bir hastanede koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısının 15 olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığını acil önlem almaya çağıran Diyarbakır Tabip Odası, vakaların sayısını düşük gösterilerek salgında kontrolün kaybedildiği uyarısında bulundu.

HASTALAR EVLERİNDE TEDAVİYE ZORLANIYOR

Diyarbakır Tabip Odası’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Hastanede takip edilmesi gereken ağır Kovid hastalarımız yatak olmadığından evde tedaviye zorlanmaktadır. Ekonomik kaygılardan vazgeçilip toplumun ihtiyaçları karşılanarak sosyal hareketliliği azaltacak önlemler alınması ve yeterli yatak kapasitesi sağlanması için bakanlığı acil önlemler almaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

SAĞLIK SİSTEMİ YÜKÜ KALDIRAMAZ HALE GELDİ

Türk Tabipleri Birliği-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu ve uzmanlık dernekleri, Kovid-19 salgınında vaka ve ölümlerin artması üzerine ortak bildiri yayımladı. “Salgın ağırlaşıyor, tükeniyoruz” başlıklı bildirgede, “Sağlık sistemimizin bu yükü kaldıramaz hale gelmeye başladığını görüyor ve sağlık çalışanlarının tükenmesinden kaygı duyuyoruz. Sağlık çalışanlarının sağlığı toplumun sağlığının garantisidir. Bu zorlayıcı koşullarla başarılı bir mücadele için toplumun tüm kesimlerinin desteği şarttır. Ancak bu desteği alabilmek için şeffaf, güven veren ve tutarlı bir salgın yönetimi gerekir” denildi.

Koronavirüs alarmı: “Ciddi yükselme var ve tedirgin edici”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder