26 Ağustos 2020 Çarşamba

İlk korona aşısı deneği Haller: “Kendimi mükemmel hissediyorum”

ABD’li Moderna Şirketi’nin geliştirdiği koronavirüs aşısının ilk deneği Jennifer Haller, “Aradan 16 hafta geçti ve kendimi mükemmel hissediyorum. Herhangi bir yan etki ile karşılaşmadım” dedi.

BOLD – Dünyayı kuşatan Kovid-19 salgınına karşı birçok ülkede aşı çalışmaları devam ediyor. Bazı yerlerde insanda deneme safhasına geçildi. ABD’li biyoteknoloji şirketi Moderna pandeminin daha ilk zamanları denilebilecek bir tarihte geliştirdiği aşıyı gönüllülerle test etti. Söz konusu araştırmaya katılan 43 yaşındaki Jennifer Haller, bir haber sitesine verdiği röportajda son durumu hakkında bilgilendirdi.

BİRKAÇ HAFTA SONRA 8 GÖNÜLLÜDE ANTİKOR ÜREDİĞİ AÇIKLANDI

16 Mart’ta aşı olduğunu hatırlatan Haller, “16 hafta geçti ve kendimi mükemmel hissediyorum. Moderna aşısında mesajcı RNA kullanılıyor. Bana göre bu yeni ve çok farklı bir yöntem. Şirket birkaç hafta sonra gönüllü sekiz kişinin antikor ürettiğini açıkladı. Bu da aşının virüse karşı etkili olabileceğini gösteriyor. Aşı sonrası da herhangi bir yan etki ile karşılaşmadım” diye konuştu.

BAĞIŞIKLIK KAZANMA ŞANSI VAR DİYE ÖNLEMLERİ İHMAL ETMEDİ

Aşının bağışıklık kazanma şansı verdiğini belirten Haller yine de tedbirsiz davranmamaya özen gösterdiğini kaydetti: “Halk arasında dolaşırken maske takmak gibi önlemler alıyorum. Özel bir bağışıklığım varmış gibi davranmıyorum.”

Bakanlık cezaevlerindeki koronavirüs tablosunu açıklamıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder