26 Ağustos 2020 Çarşamba

Der Spiegel: “Erdoğan yalnız ve dışlanmış hissediyor”

Alman Der Spiegel, Doğu Akdeniz’deki Türk-Yunan gerilimini analiz etti. Maximilian Popp imzalı makalede, “Gerilim Erdoğan’a iç siyasetteki sorunlarından dikkati dağıtmaya olanak sağlıyor. Yalnız ve dışlanmış hissediyor. Anketlerde hiç olmadığı kadar geriledi” denildi.

BOLD – Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz çatışması sürerken Alman Der Spiegel dergisi konuyu kapsamlı bir analizle ele aldı. ‘Sınır gerilimi tırmanıyor: Erdoğan Yunanistan ile savaş riskine giriyor’ başlıklı makalede, “NATO müttefiki Türkiye ve Yunanistan donanmalarını birbirlerinin üzerine sürüyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz bölgesindeki ulusal sınırların yeniden çizilmesini istiyor” ifadeleri kullanıldı.

MAVİ VATAN İÇ SİYASETTEKİ HESAPLAMALAR YÜZÜNDEN ÖNE ÇIKARILIYOR

Derginin internet sitesinde Maximilian Popp imzasıyla İngilizce yayınlanan metinde, son dönemde Yunanistan, Rum Kesimi, Mısır, İsrail, Ürdün ve İtalya’nın bölgede doğal gaz ve enerji kaynağı arama sürecine girdiği ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘yalnız ve dışlanmış hissettirildiği’ iddia edildi. “Erdoğan Mavi Vatan doktrinini, yaralanmış onuru ve iç siyasetteki hesaplamalar yüzünden öne çıkarıyor gibi görünüyor. Temmuz ayında Türkiye’nin itirazlarına rağmen İsrail yönetimi Eastmed boru hattının yapımı için çalışmalara başlamıştı. Bu boru hattı doğal gazın İsrail sularından Rum Kesimi ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya taşınmasını öngörüyor” yorumu yapıldı.

EKONOMİ YILLARDIR KRİZDE SALGIN DURUMU DAHA DA İLERİ TAŞIDI

Gerilimin Erdoğan’a iç siyasette de fayda sağladığı şu şekilde anlatıldı: “Akdeniz’deki gerilim aynı zamanda Erdoğan’a iç siyasetteki sorunlarından dikkati dağıtmaya olanak sağlıyor. Türkiye ekonomisi yıllardır krizde ve bu durum koronavirüs salgınıyla daha ileri taşındı. Türk lirası tarihi düşüş yaşayarak euro karşısında 9 liraya geriledi. Erdoğan, anketlerde de daha önce hiç olmadığı kadar geriledi.”

Türk-Yunan geriliminden NATO müttefikleri de endişeli diyen Maas: Durum son derece riskli

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder