29 Ağustos 2020 Cumartesi

İktidarın kutlamadığı Zafer Bayramı’nı muhalefet kutlayacak

İktidarın koronavirüs gerekçesiyle kutlamalarını yasakladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı için CHP ve İyi Parti, ülke genelinde pandemi koşullarını dikkate alarak etkinlikler yapacak. 249 CHP’li belediye konserler, fener alayları, sempozyumlar aracılığıyla Zafer Bayramı’nı kutlayacak.

BOLD – CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 30 Ağustos’un Türkiye genelinde pandemi koşulları uygulanarak düzenlenecek konserler, fener alayları, sempozyumlar aracılığıyla kutlanacağını belirtti.

KANLA YAZILAN TARİHİ UNUTTURAMAZLAR

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre CHP’li Torun, CHP’li tüm belediyelere 30 Ağustos’un kutlanması konusunda talimat verildiğini belirterek, “30 Ağustos bizim zafer bayramımızdır, 83 milyonun ortak değeridir. Tarihimizi unutturmak, kurucu değerlerimizi unutturmak isteyenler bunu başaramayacaklar” dedi. Milli bayramlara alerjisi olanların her zaman karşılarında CHP’yi bulacaklarını kaydeden Torun, “Onlar kendi tarihlerini yazmaya çalışsalar da kanla yazılan tarihi ne değiştirebilir ne de unutturabilirler. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bizlere yaşanacak bir ülke ve Cumhuriyeti armağan etti, buna sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

ETKİNLİKLER CHP’Lİ BELEDİYELER TARAFINDAN YAPILACAK

Bu kapsamda, CHP’li 249 belediyeye talimat verildiğini hatırlatan Torun, “30 Ağustos ruhunu yansıtacak her türlü etkinliği belediyelerimiz eliyle gerçekleştireceğiz. Belediye başkanlıklarımızın bulunmadığı yerlerde de il ve ilçe başkanlıklarımıza talimat verildi. Onlar da kutlama programlarını gerçekleştirecekler” diye konuştu. Torun, 30 Ağustos kutlamaları kapsamında pandemi tedbirlerinden taviz verilmeden konserler, meşaleli yürüyüşler gibi yurttaşların katılabileceği etkinliklerin planlandığını kaydetti. Torun, bazı belediyelerde farklı etkinliklerin de planlandığını belirterek “Hemen her belediyemizde fener alayları düzenlenecek. Hiç kimse bizi milli bayramımızı kutlamaktan geri bırakamayacak” dedi.

İYİ PARTİLİ BELEDİYELER DE KUTLAYACAK

İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun da Büyük Taarruz’la birlikte Türk milletinin makûs talihini değiştirdiğine dikkat çekerek, “Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922’de Kocatepe’den başlattığı Büyük Taarruz ile elde ettiği destansı zaferin yıldönümünü bir kez daha iftiharla kutlayacağız. Belediyelerimiz, Türk milletinin bu büyük zaferinin yıldönümünde yapılacak kutlamalarda salgın tedbirlerine azami hassasiyet göstererek gerekli çalışmaları yapacaklardır” dedi.

Demirören’e yine piyango vurdu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder