28 Ağustos 2020 Cuma

Devlet Bahçeli Köprüsüne para yetiştirilemiyor

Adana’da MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin adını taşıyan ancak bitirilemeyen köprü için Erdoğan devreye girdi. 215 milyon liraya ihale edilen köprüye 700 milyon lira daha kaynak verildi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle Adana’da bir türlü bitirilemeyen Devlet Bahçeli’nin adını taşıyan köprü için 700 milyon TL tahsis edildi. Bu paketle tamamlanması halinde 215 milyon liraya yapılması planlanan köprü 820 milyon liraya tamamlanmış olacak.

FİRMA 600 MİLYON LİRA İSTEMİŞTİ

Adana’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adını taşıyan köprünün temeli, 30 Mart 2016’da atıldı. Bahçeli’nin de temel atma törenine katıldığı köprü 215 milyon liraya ihale edildi. Köprünün, 2018 yılının Ekim ayında bitirilmesi hedeflendi. Ancak, aradan geçen 4 yılda köprünün sadece üçte biri tamamlandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir süre önce yaptığı açıklamada, önceki belediye döneminde 215 milyona yapılması planlanan köprüye 120 milyon TL harcandığını, projenin daha sonra iptal edildiğini söyledi. Karalar, inşaatı yapan firmadan projeyi yenilemesini istediklerinde 600 milyon TL’lik bir tutarla karşılaştıklarını belirtti.

SARAY’DAN 700 MİLYONLUK KAYNAK

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Devlet Bahçeli’nin adını taşıyacak köprü için Erdoğan’ın devreye girdiğini ve 700 milyon liralık bir kaynak aktarıldığını yazdı. Selvi, “Devlet Bahçeli köprüsünün yarım kalmasına gönlü el vermeyen Erdoğan, Ulaştırma Bakanlığı’nın yapması için talimat verdi. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından köprünün yapımı için ayrılan 700 milyon TL’lik kaynak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girdi” diye yazdı.

Avukat Ebru Timtik ölüm orucunun 238. gününde hayatını kaybetti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder