16 Aralık 2020 Çarşamba

17 bin imam ve müezzin kadro alabilmek için mahkeme kapısında

Sözleşmeli çalışan 17 bin imam, müezzin ve Kur’an kursu öğreticisi, kadro alabilmek için mahkemeye dava açmaya başladı. Mahkemelerden ilk kadro kararları çıkmaya başlarken, din görevlileri iktidardan yasal düzenleme talep ettiler.

BOLD – Yasal düzenleme kapsamına girmeyen sözleşmeli din görevlileri, kadro almak için yargıya müracaat etti. Türk Diyanet Vakıf-Sen’in verdiği bilgiye göre kadro alamayan yaklaşık 17 bin sözleşmeli personel var.

DÜZENLEME KAPSAMINA ALINMADILAR

Cumhuriyet’in haberine göre Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığında kadro sorunu yaşayan toplam 17 bin imam, müezzin ve Kuran kursu öğreticisinin yargıya gideceğini açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam, müezzin ve Kuran kursu öğreticisi 27 bine yakın 4-b sözleşmeli çalışan olduğu bilgisini paylaşan Ünal, “Bunlardan 9 bin 500’ü çıkan bir yasayla, bulundukları yerde 4 yıl görev yaptıktan sonra doğrudan kadroya alınmış olacak. Fakat 2019 öncesi çalışmaya başlayan 17 bin kişi bu kanuna tabi olmadı. Şimdi bu 17 bin kişi mahkemeye gitmeye başladı” dedi.

Mahkemelerden ilk kararların çıkmaya başladığını belirten Ünal, “10 arkadaşımız mahkeme kararıyla kadrolu oldu. 17 bin kişi de kurumlarına müracaat edip mahkemelere başvuruyor. Benzeri durumda 9 bin kişi kadar da Sağlık Bakanlığı’nda var” dedi.

MAHKEME YERİNE DÜZENLEME İSTİYORLAR

Cumhurbaşkanı, Çalışma Bakanı ve Adalet Bakanı’na mektup yazdıklarını belirten Ünal, “Adalet Bakanımıza yazdığımız mektupta bu konuyu kabinede gündeme getirmesini istedik. Bu arkadaşlarımız bir maddeyle kadroya geçebilir. Salgın ortamında insanları mahkemelere götürüp bulaş riskini artırmamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder