17 Aralık 2020 Perşembe

Hükumet CHP’li belediyelerin 15 milyon 250 bin liralık bağış parasını gasp etti

AKP iktidarı, CHP’li belediyelerin 15 milyon 250 bin lira tutarındaki bağış paralarına el koydu. CHP’li Seyit Torun, “Bu siyasi hazımsızlık hali, en büyük zararı millete veriyorlar” dedi.

BOLD – CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidarın, CHP’li belediyelerin 15 milyon 250 bin lira tutarındaki bağış paralarına el koyduğunu belirtti. Torun, bu siyasi hazımsızlığın en büyük zararı millete verdiğini kaydetti.

ÜCRETSİZ EKMEK DAĞITIMI BİLE YASAKLANDI

CHP’li belediyelerin pandemi sürecinde, iktidarın yoksulluğa mahkûm ettiği halka destek olmak için tüm imkânlarını seferber ettiğini belirten Torun, “Kaynaklar yetersiz kaldığında dayanışma örgütlendi. Bu hesaplarda çok kısa sürede, 15 milyon 250 bin lira civarında bağış toplandı. Peki; her fırsatta ‘aynı gemideyiz’ diyen iktidar ne yaptı? ‘Sen misin bağış toplayan’ diyerek, banka hesaplarını bloke etti. Garibana ekmek, işsize destek, yoksula yemek olacak bağışlara el koydu. Eskişehir’de Aşevi’nin hesabı bile bloke edildi. Belediyelerimizin ücretsiz ekmek dağıtması bile yasaklandı” dedi.

ERDOĞAN KENDİNİ HALA BELEDİYE BAŞKANI SANIYOR

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın kendini hala belediye başkanı sandığını söyleyen Torun, “Tüm belediyeleri yönetme hevesinden, bir türlü vazgeçmiyor. Yetkileri merkezde toplamak için kanunlar yamalı bohçaya çevriliyor. Yine geçenlerde, ‘Yerel Yönetim Reformu yapacağız’ dedi. Bakıyoruz acaba bu kez ne çıkacak diye: Tam bir karmaşa! Saraydan ayrı, bakanlıktan ayrı, parti genel merkezinden ayrı ses çıkıyor” dedi.

Halka kuru ekmeği reva gören AKP’li Tin yediği kebapları vatandaşa ödetmiş

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder