19 Aralık 2020 Cumartesi

Borcundan dolayı elektriği kesilen solunum cihazına bağlı hasta ölümden döndü

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ, Ankara’da faturalarını ödeyemeyen ve solunum cihazına bağlı yaşamak zorunda kalan hastanın elektriğini kesti. Doktor raporuna göre oksijen cihazına bağlı yaşaması gereken hasta ölümden döndü. 

BOLD – Ankara’da ikamet eden ve yeni tip koronavirüs hastası olan A.I, bir hastanede yoğun bakımında tedavi gördükten sonra tedavisini evinde sürdürmesi için taburcu edildi. Elektrik şirketi ise faturasını ödeyemeyen ve günde en az 16 saat oksijen tedavisi alması gereken hastanın elektriğini kesti.

EŞİ DE KANSER HASTASI ÇIKTI

Kasım ayından bu yana cihaza bağlı şekilde yaşamını sürdüren A.I’nın, 17 Aralık’ta faturalarını ödeyemediği için elektrikleri kesildi. Çaresiz kaldığını ifade eden A.I, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’ya ulaşarak durumunu anlattı. Kaya, “Vatandaşımızın eşi de kanser hastası, kısa bir süre içinde ameliyat olacak. Kendisi 55 yaşında ve emekli maaşıyla geçiniyor. Devletimizin, bu zor ve sıkıntılı günlerde vatandaşlarına destek olması gerekiyor. ‘Pandemi sürecinde elektrik paralarını biz ödeyeceğiz, kimsenin elektriği kesilmeyecek’ demek çok mu zor?” dedi.

YAŞAMINI YİTİRSEYDİ HESABINI KİM VERECEKTİ?

A.I’nın ömür boyu oksijen tüpüne bağlı şekilde yaşayacağını belirten Kaya, “Elektrik şirketinden telefon geliyor ve faturasını ödemediği takdirde elektriklerinin kesileceği söyleniyor. Vatandaşımız da çaresizce durumunu anlatıyor, ancak dikkate alınmıyor. Vatandaşımızın sağlık durumu ortada, raporu ortada. Elektriği kesilirse ölecek. Bu bilinmesine rağmen Enerjisa’dan gelen mesajla 322.70 TL’lik faturadan dolayı elektrikleri kesiliyor. Yaşamı cihaza bağlı bir hastanın elektriğini kesmek onu ölüme terk etmektir. Yaşamını yitirseydi, bunun hesabını kim verecekti?” dedi.

Vaka sayısını düşüren bakanlık ölümleri durduramıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder