18 Aralık 2020 Cuma

Batık kredilere süre veren BDDK kredi kartı taksit sayısını düşürdü

BDDK, kuyumla ilgili harcamalarda kredi kartlarında taksitlendirme süresini 6 aya indirdi, elektronik eşya alımlarında kredi kartlarında taksitlendirme süresi 4 aya çekildi. Geciken kredi ödemeleri 180 gün beklenilmeden takip hesaplarına aktarılmayacak.

BOLD – Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), salgın nedeniyle kredi vade sınırları ve kredi kartı taksit sınırlarında uygulanan tedbirlere devam edilmesine karar verdi. BDDK’nın düzenlemesi 31 Aralık 2020’den 30 Haziran 2021’e kadar uzatıldı.

ELEKTRONİKTE TAKSİT SAYISI 4’E İNDİ

BDDK, kredi vade sınırları ve kredi kartı taksit sınırlarında bazı değişikliklerde bulundu. BDDK, basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda kredi kartlarında taksitlendirme süresini 8 aydan 6 aya indirdi. Fiyatı 3 bin 500 TL’ye kadar olan televizyon alımları hariç elektronik eşya alımlarında kredi kartlarında taksitlendirme süresi 6 aydan 4 aya çekildi.

TAŞIT KREDİSİ SAYISI 36 AYA ÇEKİLDİ

Taşıt kredilerinde de vade sınırlarında değişiklik yapıldı. Buna göre nihai fatura değeri 300 bin liranın üzerinde olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı 48 aydan 36 aya indirildi. Nihai fatura değeri 750 bin liranın üzerinde olan taşıt alımı amacı ile kullandırılan kredilerde vade sınırı 48 aydan 24 aya çekilirken, taşıt teminatlı kredilerde vade sınırı 48 aydan 36 aya düşürüldü.

BATIK KREDİLERE 180 GÜN ERTELEME

30 Haziran 2021’e kadar kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tanınarak, gecikmeye giren krediler takip hesaplarına aktarılmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenilmeye devam edilecek. Yeniden yapılandırılmış kredilerin geri ödemesindeki koşullar için de kolaylık devam edecek. Düzenleme, ihtiyaç kredilerinin yanı sıra taşıt, konut ve tüketici kredileri ile tüm ticari kredi türlerini kapsıyor.

Tayyip Erdoğan yeni ‘Çözüm Süreci’ne cesaret edebilir mi?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder