16 Aralık 2020 Çarşamba

Salgın nedeniyle evde kalan halkın elektrik faturası kabardı

Pandemi nedeniyle evde kalma süreleri arttı. Ticarethanelerde elektrik tüketimi azalırken meskenlerde ise tüketim arttı. Bu durum halkın elektrik faturalarının yükselmesine yol açarken, çok sayıda abone de faturalarını zamanında ödeyemedi.

BOLD – Pandeminin etkisiyle eve kapanmak durumunda kalan halkın elektrik faturası arttı. Geliri düşen aboneler elektrik faturalarını zamanında ödeyemedi. Mesken abonelerinin elektrik tüketimi en fazla ağustos ve eylül aylarında gerçekleşti.

BORCUNU ÖDEYEMEYENLERİN ELEKTRİKLERİ KESİLDİ

Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’ın haberine göre CK Enerji Akdeniz Elektrik’in gayrimenkulün enerjisi raporu Ocak-Eylül 2020 sonuçlarını değerlendiren CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, pandemi etkisiyle Antalya’daki turizm tesislerinin elektrik tüketiminin yüzde 55 kayıpla 511 milyon kWh seviyesinde kaldığını söyledi. Değerli, bu dönemde fatura ödemelerinde gecikmeler olduğunu belirterek “Geliri düşenler faturayı ödeyemedi. 3 ay borcundan dolayı elektrikleri kesmediğimiz için de ödemeler azaldı” dedi.

GEÇEN YILA GÖRE TÜKETİM ARTTI

Rapora göre Akdeniz Bölgesi’nde 2019’un ilk üç çeyreğinde meskenlerde elektrik tüketimi 2 milyar 364 milyon kWh düzeyindeyken bu yılın aynı döneminde tüketim 2 milyar 510 kWh’ye yükseldi. Rapora göre 2019’un ilk üç çeyreğinde Antalya, Isparta ve Burdur’da 152 bin 423 olan toplam taşınma hareketi bu yıl yüzde 2.37’lik düşüşle 148 bin 806’ya geriledi. 2020 yılının ilk üç çeyreğinde üç ilde 46 bin 616 abone ilk kez yeni gayrimenkulünün kapısını açarken ikinci el gayrimenkule geçenlerin sayısı 102 bin 190 oldu.

Koronavirüs aşısını bulan Türk bilim insanları yılın kişisi seçildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder