16 Aralık 2020 Çarşamba

NATO Genel Sekreteri’nden ABD ve Türkiye’ye S-400 için çözüm çağrısı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD’nin S-400 satın alması nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulamasından üzüntü duyduğunu belirtti. “Türkiye ve tüm NATO müttefiklerine çözüm yollarını arama çağrısında bulunuyorum” dedi.

BOLD – NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD’nin Türkiye’ye Rus yapımı hava savunma sistemi S-400’ü satın alması nedeniyle yaptırım uygulama kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Yaşanan durumdan dolayı üzgün olduğunu belirten NATO Genel Sekreteri, ittifak üyeleri Türkiye ve ABD’den S-400 krizine çözüm bulmalarını istedi.

Karadağ Başbakanı Zdravko Krivokapic ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Jens Stoltenberg, “NATO müttefiklerinin birbirine karşı yaptırım uyguladığı bir durum içinde olduğumuz için üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında ABD’nin Patriot hava savunma sistemi ve Avrupa üretimi SAMP/T tipi sistemiyle ilgili de pazarlıklar yapıldığına değinen Stoltenberg, bu iki seçeneğin NATO’nun savunma sistemleriyle uyumlu olduğuna dikkat çekti.

Stoltenberg, “Bu milli bir karardır. Ancak S-400 sistemi, NATO sistemleriyle uyumlu değildir. Bunlar NATO’nun hava ve füze savunma sistemiyle entegre edilemez. Buna yönelik endişemi ifade etmiştim. Aynı zamanda Türkiye ve tüm NATO müttefiklerine çözüm yollarını arama çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri: Türkiye yaptırımdan başka seçenek bırakmadı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder