15 Aralık 2020 Salı

Ankara’da 6 sokak köpeği zehirlenerek öldürüldü

Ankara’da boş bir arazide hayvan severler tarafından beslenen 6 sokak köpeği ölü olarak bulundu. Köpeklerin zehirlendikleri tahmin edilirken, ölmemiş 4 yavru köpeğin annelerinin başucunda bekler vaziyette bulunması, yürekleri sızlattı.

BOLD – Ankara’da, boş bir arazide vatandaşlar tarafından beslenen 6 sokak köpeği ölü halde bulundu. Ölen köpeklerin birinin yanında canlı olarak bulunan birer aylık 4 yavru köpek, veterinere götürüldü. Hayvan hakları savunucuları ise katliama tepkili.

Evrensel’de yer alan habere göre Çankaya ilçesi Eymir Gölü yakınlarındaki bahçesine akşam saatlerinde gelen Güven Ateş, çevre sakinlerinin beslediği sokak köpeklerinin öldüğünü gördü. Köpeklerin ağızlarından gelen kan ve köpükleri fark eden Ateş, hayvanları besleyen Aysel Cengaver’e haber verdi. Haberi alarak gelen hayvan hakları savunucuları, alanda 6 köpeğin cansız bedenini buldu. Ölen köpeklerden birinin yaklaşık 1 ay önce doğurduğu 4 yavru köpek, kaldıkları eski kanalizasyon borusu içinde canlı bulundu.

4 YAVRU KÖPEK ÖLEN ANNESİNİN YANINDA BULUNDU

Hayvan hakları savunucusu Samet Ulu, köpeklerin kan ve köpük kusarak öldüğünü belirterek, “Bu yavrular ne olacak burada? Kan kusmuşlar, köpük kusmuşlar, zehirlenerek ölmüşler. Biz mağaranın içinden 4 yavruyu aldık. Anneleri zehirlenmiş yanlarında yatıyor. Ben İç Anadolu yöresinde yetişen bir insanım. Kapımın önünde köpek beslemişim, kedi beslemişim. Yine benim kapımda 40 tane köpek, kedi vardır. Bu mudur yani? Sana ne zararı var bunların” diye konuştu.

Köpeklerle düzenli olarak ilgilendiğini belirten Aysel Cengaver, “Ben 15 günde bir buraya beslemeye geliyorum. Şu anda 6 köpek ölmüş ama bu gruptan benim beslediğim ve ölüsünü bulamadığım köpeklerim var. Ben burada korna çaldığım zaman hepsi yanıma geliyorlardı. Hepsi kan kusarak ölmüş” dedi.

CEZASI 947 LİRA

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Haydar Özkan ise “TBMM vicdanını ortaya koyup da artık hapis cezasını çıkarmadığı sürece bu zehirlenmelerin önü arkası kesilmeyecek. Bunları zehirleyenleri yakaladınız, alacağı ceza ne kadar biliyor musunuz? 947 lira. Artık hapis cezasının gelmesi lazım. Bıçak kemiğe dayandı, insanlarda tahammül sınırı bitti.” ifadelerini kullandı.

İhbar üzerine olay yerine gelen emniyet ve büyükşehir belediyesi ekipleri incelemede bulundu. Zehirlenen hayvanlar, belediye yetkililerince alandan toplandı. Köpeklerin kesin ölüm nedenleri, yapılacak otopsi ile belirlenecek.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder